Park skulptura Dubrova dio EU projekta RECOLOR

Park skulptura Dubrova dio EU projekta RECOLOR

4.2.2020. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Kultura

U sklopu provedbe projekta RECOLOR (Reviving and EnhanCing artwOrks and Landscapes Of the adRiatic) u mjestu Cividale del Friuli od 28. do 29. siječnja 2020. održao se treći sastanak projektnih partnera. Grad Labin sudjeluje kao partner na projektu RECOLOR u okviru Programa Interreg Italija-Hrvatska, ukupne vrijednosti 2.093.392,00 EUR, od čega Gradu Labinu pripada 208.000,00 EUR, a 85% je sufinancirano sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Projekt traje ukupno 30 mjeseci, odnosno od 1.1.2019. do 30.6.2021. godine.

RECOLOR promovira turistički potencijal urbanih i prirodnih krajobraza u Hrvatskoj i Italiji, koji često nisu u potpunosti iskorišteni i koji nisu još uključeni u tradicionalnim turističkim krugovima, a provodi se u partnerstvu koji čine talijanska regija Emilia-Romagna, dva hrvatska grada (Zadar i Labin), dva talijanska grada (Campobasso i Cividale del Friuli), dvije obrazovne institucije (Veleučilište u Šibeniku i Sveučilište u Bologni) te privatni konzorcij (Montefeltro Sviluppo Consortium).

U okviru sastanka, labinski su predstavnici prezentirali svoju pilot akciju, koja će pridonijeti raznolikosti turističkih proizvoda i usluga te poboljšati kvalitetu turističke ponude u okviru opće vizije održivog i odgovornog turizma na mikrolokaciji Parka skulpture Dubrova. Na sastanku se još raspravljalo o dosadašnjem tijeku, provedenim te nadolazećim aktivnostima, a dio sastanka bio je posvećen i prezentaciji svih pilot akcija koje će se provesti na području svakog pojedinog partnera. Osim toga, promicanjem Parka s turističkog i kulturnog gledišta, u održivom teritorijalnom razvoju, podupirat će se i cjelokupni gospodarski rast lokalne zajednice.

Slijedom toga, izrađuje se i  Strategija kulturno-turističke valorizacije Parka skulptura Dubrova, nastavno na strategiju i Studija održivosti te virtualna šetnja Parkom kao finalni output projekta.

Više informacija o projektu RECOLOR možete pronaći na slijedećoj poveznici: http://www.labin.hr/projekt-recolorpark skulptura drubrova dubrova