Paola Vlačić treći put laureatkinja Goranovnog proljeća - osvojila je 2. mjesto u kategoriji srednjih škola

Paola Vlačić treći put laureatkinja Goranovnog proljeća - osvojila je 2. mjesto u kategoriji srednjih škola

22.3.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na najstarijoj i najprestižnijoj pjesničkoj manifestaciji u Republici Hrvatskoj koja ove godine slavi 59. rođendan, gimnazijalka i maturantica Srednje škole Mate Blažine Paola Vlačić (mentorica Branka Komljenović), čije će se poezije prisjetiti posjetitelji Goranova proljeća iz protekle dvije  godine, usredotočila je svoj pjesnički glas i pronašla svoje omiljene stihovne forme. 

Paola piše pjesme u prozi s elementima toka svijesti, često je to na zanimljiv način antilirska, a pored nje i ritmična pjesma kratkog stiha i često britke poante, procijenio je Žiri Goranova proljeća. Na prvi dan proljeća i Međunarodni dan poezije, Žiri  je na Natječaju za literarne radove učenika osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj izabrao u svakoj pojedinoj kategoriji troje nagrađenih učenika. 

Tradicionalno, 59. put zaredom dodjeljuje se nagrada Goran za mlade pjesnike koju je ove godine dobio Patrik Gregurec, a nagradu Goranov vijenac dobila je autorica Vesna Biga. Svečanom dodjelom nagrada u Lukovdolu počinje pjesničko proljeće sa svojim događanjima u Puli, Rijeci i Zagrebu.

Škola, učenica i mentorica posebno su zahvalni dogradonačelnici Federiki Mohorović Čekada na susretljivosti i Gradu Labinu koji su  osigurali prijevoz. 

goranovo proljeće paola vlačić