Paola Vlačić iz labinske Srednje škole novi je pjesnički glas na ovogodišnjoj pjesničkoj manifestaciji Goranovo proljeće

Paola Vlačić iz labinske Srednje škole novi je pjesnički glas na ovogodišnjoj pjesničkoj manifestaciji Goranovo proljeće

23.6.2020. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Goranovo proljeće najstarija je pjesnička manifestacija u našoj zemlji. Ove se godine održalo 20. lipnja. Umjesto na prvi dan proljeće kao do sada, ovogodišnja  svečana dodjela nagrada najboljim pjesnicima i pjesnikinjama, održala se na zadnji dan ovog godišnjeg doba.
Iako je međunarodni dio programa u ožujku morao biti odgođen, 57. Goranovo proljeće preselilo se u virtualnu platformu Versopolis u sklopu Festivala nade, te omogućilo veću mobilnost i vidljivost velikog broja domaćih i stranih pjesnika koji nastupaju (ove godine ukupno 43 domaća i strana pjesnika iz europskih zemalja).
Na svečanoj manifestaciji dodijeljena je nagrada Goranov vijenac pjesniku Miroslavu Mićanoviću, a nagrada Goran za mlade pjesnike Tomislavu Augustinčiću.

Također, uručene su nagrade za najbolje literarne radove učenicima i učenicama osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj. Nagradu za svoje pjesničke radove u konkurenciji srednjih škola dobila je gimnazijalka Paola Vlačić, učenica Srednje škole Mate Blažine, uz mentorstvo profesorice Branke Komljenović.  Stručni odbor 57. Goranova proljeća koji je ocjenjivao pjesničke radove,  Ana Brnardić i Goran Čolakhodžić u obrazloženju  navode:   
„Paola Vlačić u svojim pjesmama pokazuje da ima osjećaj za ritam, osjećaj za promjenjiv izraz, od idilično-lirskih odlomaka, do kratkog izlomljenog stiha koji će nas podsjetiti na riječi „rap“ pjesama svojim ritmom, ali i primjetljivom dozom gorčine. U pjesmi Starac u Sivom Kaputu pjesnikinja gradi atmosferu i podcrtava svoj višestran, suosjećajan pogled na lik starog umjetnika. Ova  nas poezija uporno opominje i poziva na ostvarenje života u punini".

S dobitnikom Goranova vijenca Miroslavom Mićanovićem 


ssmb.hr
paola mileti.srednja škola mate blažina goranovo proljeće