Ovog vikenda Kršanu 4. Festival samoniklog bilja

Ovog vikenda Kršanu 4. Festival samoniklog bilja

23.4.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Ostalo

4. Festival samoniklog bilja, održat će se ovog vikenda, 27. i 28. travnja, u Sportsko rekreacijskom centru Pristav u Kršanu. Posjetitelji će moći doznati korisne savjete stručnjaka za poljoprivredu, medicinu, čajeve i ljekovite trave, a bit će priređene i brojne radionice.

''Zdrava hrana je hit'' - radionicu pokaznog branja samoniklog bilja će voditi poznati travar Franko Zgrablić.

''Kako napraviti biljnu pastu za zube bez otrovnog flourida? Ili pak mirisni peeling sa lavandom ili ružom? A prirodnu kremu za lice od nježnih cvjetova ljubice i nevena?, odgonetnite u radionici ''Izrada pomada naših baka''.

Želite li naučiti kako dobiti žar trljanjem drva o drvo, podučit će vas učitelji Hrvatske škole preživljavanja u prirodi.

Termini radionice su oba dana Festivala, u subotu i nedjelju od 12 do 14 sati i od 16 do 18 sati, a prijave se primaju najkasnije do petka, 26. travnja na mob. 091 28 63 190 ili email: samoniklo.bilje.krsan@gmail.com .

Udruga kuhara Primorsko-goranske županije ove godine priprema izložbeno prodajni stol na kojem će objasniti kako se samoniklo bilje uklapa u modernu gastronomiju. Budite hrabri pa isprobajte i vi pohanu bazgu, namaze od maslačka, medvjeđeg luka i koprive, palentu i njoke s raznim travama, kruh od maslačka, kadulje i mente, te razne maneštre s biljem...

U nedjelju, 28. travnja pripremite se za pravi Gasto show, s biljem u glavnoj ulozi! Na Festivalu će se predstaviti Turistička zajednica Baranje uz svoja tradicionalna jela od 14 do 17 sati.

Na Festivalu samoniklog bilja u Pristavu pod šatorom će u subotu nastupati Klapa ''Labin'', a u nedjelju Klapa „Teran" iz Trviža. Organizator Festivala je kršanska Turistička zajednica.

Više pročitajte ovdje

 

festival samoniklog bilja bilje zdravlje predavanje biljke samoniklo bilje radionice tz kršan kršan