Ovog četvrtka započinje obilježavanje Dana Grada

Ovog četvrtka započinje obilježavanje Dana Grada

10.8.2020. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Ovogodišnje obilježavanje Dana Grada Labina, u nešto skromnijem obliku, obilježit će se kvalitetnim događajima te trajati od četvrtka 13. kolovoza do srijede, 19. kolovoza.

Prvi događaj ovog četvrtka s početkom u 20 sati u Narodnom muzeju Labin je otvorenje izložbe  „Industrijska baština Siska – prošlost i sadašnjost“, a istu večer u 21 sat kraj Špine u Starom gradu održat će se vrhunski Jazz koncert Astrid Kuljanić i Mat Muntz Dua. Obzirom na epidemijske mjere, ograničen je broj posjetitelja koncerta te će kao i  za koncert održan u mjesecu srpnju, od srijede biti dostupne  besplatne ulaznice u uredu Turističke zajednice u Starom gradu.

Petak, 14. kolovoza donosi nam dodjelu nagrada za najljepše okućnice i balkone Grada Labina, a svečanost će se ovoga puta održati kraj „Peškarije“ u Starom gradu, dok nam večernji sati donose otvorenje izložbe u Gradskoj galeriji naziva  „Labin i gosti“. Otvorenje je planirano za 20 sati.

U subotu, 15. kolovoza održat će se svečana sveta misa u Župnoj crkvi u Starom gradu, dok će u nedjelju od 10 sati na Trgu labinskih rudara, u blizini gradske tržnice, prolaznike zabaviti Gradski orkestar Labin.

Ponedjeljak, 17. kolovoza, ujedno i dan Grada Labina rezerviran je za najsvečaniji dio, održavanje svečane sjednice Gradskog vijeća s početkom u 10 sati, a ovogodišnje mjesto održavanje je Mala dvorana Sportskog centra Franko Mileta. U večernjim satima, na Titovom trgu održati će se koncert Gradskog orkestra s početkom u 20 sati.

Zadnji dan svečanog obilježavanja, srijeda, 19. kolovoza rezervirana je za koncert Klasičnog ljeta 2020.: Duo Pustički – Gilming u Malom kazalištu. Početak koncerta je u 21 sat.


dani grada labina labin grad labin