Ove godine „Vrijeme dobrote“ stvaramo zajednički

Ove godine „Vrijeme dobrote“ stvaramo zajednički

8.12.2021. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Već u prvom tjednu „Vremena dobrote“ na labinskom markatu naši su sugrađani nanovo iskazali kako u trenu prepoznaju ljudska, humana i čestita djela, kojima želimo biti bliski sa onima kojima će naša mala pomoć donijeti dašak sreće.

„Vrijeme dobrote“ u kojem se naša zajednička božićna jelka intenzivno puni šarenim lopticama, kao simbolom našeg zajedništva i htijenja za dobrim zdravljem, mirom i blagostanjem u godini koja je pred nama, raduje i pogled na šarene paketiće, kojih je iz dana u dan sve više.

 Hvala svima koji su se već odazvali pozivu Grada Labina i KP 1. Maj kao partnera, te pozivamo građane cijele Labinštine koji to još nisu učinili, kako nije kasno. Svoj paketić i kuglicu mogu donijeti do Božića. 

Svojim malim znakom pažnje, poklonom kojeg ćete zajedno sa svojom djecom pripremiti u svom domu, složiti ga u paketić te potom donijeti ispod našeg zajedničkog božićnog drvca, namijeniti curici ili dječaku, napraviti ćete veliki korak u činjenju dobrog.

Sadržaj poklona prepuštamo svakom ponaosob, ali preporučujemo da to mogu biti rukavice, kapa, šal, odjevni predmet, pa mnogo toga svi koji imaju djecu predškolskog ili ranog školskog uzrasta, već imaju kod kuće, potpuno novo, neraspakirano, nešto što nije došlo, a vjerojatno ni neće doći na red da koristi vaše dijete. U paketiću može biti i pribor za higijenu, zubna pasta i četkica, šampon ili sapun, maskica, ili pak neka igračka i poneki slatkiš. U svakom slučaju novo, nekvarljivo.

 Kada paketić donesete u „Vrijeme dobrote“ na Gradsku tržnicu u prigodnim kutijicama pronaći ćete naljepnice, kojima ćete označiti za koju dob i spol je vaš poklon namijenjen. Naljepnicu zalijepite na paketić i postavite ispod velike božićne jelke gdje će skupa sa drugim paketima dočekati Božić.

Do Nove godine paketići će doći u ručice onih kojima ste ih namijenili, a čemu će brinuti labinski humanitarci iz Gradskog društva Crvenog križa Labin, Udruge Mendula iz Svete Nedelje i Udruge Sv. Vinko Paulski.

 „Vrijeme dobrote“ je pred nama. Činimo dobro i pokažimo našim najmlađima da radost darivanja može biti veća od radosti primanja.

vrijeme dobrote labin labinština grad labin prvi maj gdck labin udruga mendula udruga sveti vinko paulski