Otvoreni plamen uzrok požara zgrade u Vinežu

Otvoreni plamen uzrok požara zgrade u Vinežu

19.1.2016. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Uzrok požara, koji je u nedjelju pola sata prije ponoći izbio na više stambenoj zgradi u  Vinežu, je otvoreni plamen nepoznatog podrijetla, koji je izbio u stanu u vlasništvu 87-godišnjaka, na gornjoj etaži stambenog objekta. Utvrdili su to policijski službenici zajedno s inspektorom zaštite od požara Policijske uprave istarske. Požar se ubrzo proširio na krovište zgrade, koje je u potpunosti izgorjelo, kao i sva četiri stana na gornjoj etaži objekta. Uslijed gašenja požara, oštećena su i četiri stana u prizemlju objekta, a u njima su  i djelomično nagorjele nosive grede na stropovima. Djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Labin požar su u potpunosti ugasili u ponedjeljak u 9 sati. Zbog udisanja veće količine dima, 87-godišnji muškarac prevezen je u Opću bolnicu  Pula, no utvrđeno je da nije ozlijeđen. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 1.5 milijuna kuna, a policijski službenici nastavljaju utvrđivati sve okolnosti događaja.

 

Poziv Grada Labina za iznajmljivanje stanova

Grad Labin poziva sve zainteresirane koji su voljni iznajmiti stambeni prostor na rok do 6 mjeseci da se jave u Grad Labin na broj telefona 866-861 radi dogovora. Naime, kako je pet stanova u Vinežu 178 potpuno uništeno prvi je korak zbrinjavanje onih obitelji koji nemaju neko vlastito rješenje.

 

 Gradska uprava vjeruje da će i kao više puta dosad,  uz solidarnost građana i tvrtki stanari, njih 22 u što kraćem vremenu ponovno biti u svojim obnovljenim stanovima.

 

Foto: M. Sardelin, za Glas Istre

 

 

požar vinež palež vatra vatrogasci zgrada