Otvorena samostalna izložba autorice Sunčane Simichen "Dnevni utisci"

Otvorena samostalna izložba autorice Sunčane Simichen "Dnevni utisci"

3.3.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Povodom obilježavanja Dana rudara i obljetnice Labinske republike, u nizu svečanosti, u Labinu se je sinoć, 02. ožujka 2018., u Gradskoj galeriji Labin otvorila samostalna izložba autorice Sunčane Simichen, "Dnevni utisci", kojom je Gradska galerija Labin započela svoju ovogodišnju izložbenu sezonu.
Uz uvodne riječi Tee Bičić, koordinatorice programa Gradske galerije Labin u kojima je predstavila autoricu, Sonja Švec Španjol, povjesničarka umjetnosti iz Zagreba predstavila je mnogobrojnoj publici radove Sunčane Simichen.
Autorica nam je u Gradskoj galeriji Labin predstavila radove recentne produkcije iz tri ciklusa uz jedan vrlo zanimljiv interaktivan rad koji svakog posjetitelja izložbe ujedno čini i sudionikom izložbe uz "glamour Crvenog tepiha."
Izložbu je otvorio labinski gradonačelnik, gospodin Valter Glavičić dok se autorica zahvalila svima prisutnima, organizatorima i obitelji na dolasku i pomoći za uspješnu realizaciju izložbe.


Sunčana Simichen rođena je u Rijeci 1988. Nakon završene Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn u Puli upisala je Akademiju primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Diplomirala je 2012. godine i stekla titulu magistra likovne pedagogije. Trenutno radi u Srednjoj školi Duga Resa kao profesorica grafičkih tehnika. Izlagala je na 8 samostalnih i preko 80 skupnih izložaba
- nagrade "Red Carpet 2015.", koju je dodijelio Hrvatski muzej turizma u suradnji s "Roter Teppich für Junge Kunst" iz Beča, Austrija,
- posebne nagrade HDLU-a Rijeka dodijeljene na manifestaciji „Mandrać 2014.“,
- posebne pohvale žirija za rad "Sinergija" na izložbi Biennale mozaika Rijeka 2013. godine
- treće nagrade u kategoriji najboljeg grafičara na izložbi 6. EX-YU konkursa za grafiku 2012. godine. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka od 2012. godine. Živi i djeluje u Kršanu, Rijeci i Karlovcu.

Samostalna izložba ove labinske autorice mlađe generacije u Gradskoj galeriji Labin također je jedna od nagrada koje je Sunčana osvojila svojim radom "Ca je to traversa?" kojeg je izložila na prošlogodišnjem 21. Labinskom uzletu likovnosti.

Izložba se može pogledati do 31. ožujka 2018., od ponedjeljka do subote od 9 do 13 i od 16 do 19 sati.

DOBRODOŠLI!


Gradska Galerija Labin, FB
gradska galerija labin izložba kultura Sunčane Simichen tea bičić