Otvorena izložba labinske umjetnice Dalree Stemberga

Otvorena izložba labinske umjetnice Dalree Stemberga

11.9.2017. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Kultura

U crkvici Svetog Stjepana otvorena je izložba labinske umjetnice Dalree Stemberga. Autorica je svoju inspiraciju pronašla u Shakespeareovoj komediji „San ljetne noći” jer je njena tematika vezana uz put ka otkrivanju prave ljubavi i što je ona zapravo.

„To je putovanje nezaobilazno moralo proći kroz buđenje iz iluzije o ljubavi“, zapisala je autorica.

U ime Grada Labina, na otvaranju izložbe prisutnima se kratko obratila Loredana Ružić Modrušan.

Povjesničarka umjetnosti Vedrana Juričić, zapisala je kako je Rea energični Anđeo i kreativna duša. Ona daje, leti, pada. Diže se poput feniksa iz pepela. Hrabra je i slijedi svoje srce. Bori sa svojim demonima.

„Krenula sam na taj put onim dječjim zanosom koji je značio padati i iznova se dizati i ne odustajati. To je značilo vjerovati tako snažno da vraćanje na staro nije bila opcija. Odrasti ne znači zaboraviti na dijete u nama, već brinuti se za to dijete i dati mu slobodu da bude svoje i da se slobodno i kreativno izražava, da se ne boji i ne uspoređuje i da nema potrebu za odobravanjem i dokazivanjem jer zna da je savršeno takvo kakvo jeste i da cilj nije nešto postati već jednostavno biti. To je prava ljubav za mene.“  izjavila je Dalrea Stemberga na otvorenju izložbe.

Izložba je otvorena uz potporu Grada Labina, a može se razgledati do 22. rujna.

dalrea stemberga izložba crkvica svetog stjepana kultura slike