Otvorena 3. Olimpijada osnovnih škola Labinštine

Otvorena 3. Olimpijada osnovnih škola Labinštine

6.5.2011. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Danas, 06. 05., svečano je otvorena 3. Olimpijada OŠ Labinštine. U svečanom defileu na parket labinske dvorane izašlo je oko 400 učenika iz 6 osnovnih škola. Nastupile su labinske mažoretkinje, a učenicima i okupljenima obratili su se Pročelnik za društvene djelatnosti g. Bruno Hrvatin u ime Grada Labina i specijalni gost na otvorenju, Predsjednik Saveza sportova Istarske županije g. Anton Peruško. Olimpijadu je službeno otvorio predsjednik Saveza sportova Grada Labina, g. Đanluka Miletić.

 

Prvog dana igrala su se polufinala u rukometu za dječake i djevojčice. U finale turnira kod dječaka plasirale su se dvije labinske škole koje će snage odmjeriti slijedeću srijedu. Za treće mjesto igrati će OŠ „Vladimir Nazor" Potpićan i OŠ „Ivan Goran Kovačić" Čepić.

 

U prvom polufinalu turnira za djevojčice, desilo se i prvo iznenađenje. Djevojke iz Potpićna pobjedile su favorizirane Labinjanke iz OŠ Matije Vlačića rezultatom 11:8 i tako će po prvi puta u finalu rukometnog turnira nastupiti škola koja nije iz Labina. Drugo polufinale između OŠ Ivo Lola Ribar i OŠ Ivan Goran Kovačić odigrati će se u srijedu, nakon čega slijede utakmice za 3. Mjesto i velika finala u obje konkurencije.

  

 

Natjecanja se nastavljaju u ponedjeljak, a na rasporedu je stolni tenis u obje konkurencije i to u OŠ „Ivo Lola Ribar".

 

 

GLAVNI TAJNIK

SAVEZA SPORTOVA GRADA LABINA

Siniša Verbanac

 

Foto: Radiolabin.hr

 

 

olimpijada osnovne škole olimpijada osnovnih škola djeca savez sportova grada labina