Otvaranje zemljišne knjige za novoformiranu katastarsku općinu Labin – Presika

Otvaranje zemljišne knjige za novoformiranu katastarsku općinu Labin – Presika

10.1.2014. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Nakon što je okončan postupak obnove zemljišne knjige za teritorijalno područje PRESIKA – STARI GRAD – SMOLIĆI kojim su u cjelosti obuhvaćene katastarske čestice upisane u katastarskoj općini LABIN, dio katastarskih čestica u katastarskoj općini TRGET, te knjiga položenih ugovora za katastarsku općinu LABIN –  otvorena je zemljišna knjiga za katastarsku općinu LABIN - PRESIKA sa danom 20. prosinca 2013. godine. Istovremeno sa otvaranjem nove zemljišne knjige otvara se ispravni postupak u trajanju od 3 (tri) mjeseca od dana objave oglasa u Narodnim novinama.

 

Ovim su Oglasom pozvane sve osobe koje smatraju da u zemljišnim knjigama nešto treba promijeniti, ispraviti, nadopuniti, izbrisati ili upisati nešto što nije upisano, da u navedenom roku zemljišnoknjižnom sudu podnesu svoje prijedloga odnosno prigovore. 

 

Mole se stoga građani da u cilju ostvarivanja i/ili zaštite svojih vlasničkih prava, sukladno OGLASU,  izvrše odgovarajuće uvide u zemljišnu knjigu i katastarske podatke te da posebno vode računa o važnosti poduzimanja potrebnih radnji u navedenom roku obzirom na pravila ovog ispravnog postupka i pravne posljedice propuštanja roka iz točke VI. Oglasa.

 Oglas o otvaranju zemljišne knjige Labin - Presika.pdf63.98 KB

 

k.o. labin - presika presika labin zemljišne knjige uvid u zemljišne knjige zemlja vlasništvo pravo nekretnine