Prvi maj M - Prvi maj

OTVARANJE MALIH KUĆICA-KNJIŽNICA U SKLOPU PROJEKTA GRADSKE KNJIŽNICE LABIN

OTVARANJE MALIH KUĆICA-KNJIŽNICA U SKLOPU PROJEKTA GRADSKE KNJIŽNICE LABIN

8.11.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

U povodu obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica Gradska knjižnica Labin će, u suradnji s labinskim dječjim vrtićima, u petak, 10. studenoga 2017. godine, uz prigodni program, otvoriti male kućice-knjižnice.

 

Zabavnim i edukativnim projektom „Mala knjižnica – Kućica slova“ Gradska knjižnica Labin želi i na ovaj način proaktivno sudjelovati u stvaranju jednog idealnog okruženja i poticajne atmosfere za promociju knjige i širenje kulture čitanja na bebe i djecu rane i predškolske dobi.

 

Potaknuti Međunarodnim projektom „Little Free Library“ u koji je uključen već poveći broj država, a odnosi se na postavljanje mini knjižnica na javnim prostorima, želja nam je da našoj najmlađoj populaciji i ovim maštovitim, razigranim pristupom osiguramo slobodan pristup knjizi, a roditelje potaknemo na korištenje i ostalih knjižničnih usluga naše Gradske knjižnice.

 

Tri drvene i umjetnički oslikane kućice-knjižnice na otvorenom početak su jedne lijepe priče o knjigama u vrtiću, a svečano otvaranje upriličit ćemo prema sljedećem rasporedu:

 

DV „Pjerina Verbanac“

Centralni vrtić u 9.00h

PO Jaslice u 9.45h

 

DV „Gloria“ u 10.30h

 

Drvene kućice, nalik na kućice za ptice, imat će ulogu male knjižnice koja krije svijet mašte bez granice. U kućicama će se nalaziti knjige koje će djeca moći slobodno posuđivati i ponijeti kući te nakon čitanja vratiti u kućicu kako bi drugi uživali u njima. Svako dijete, koje želi, moći će donijeti i svoju slikovnicu, koja mu više ne treba, staviti je u kućicu te tako podijeliti s drugom djecom.

 

Projekt „Mala knjižnica – Kućica slova“ financiran je od strane Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Fonda gradova i općina u iznosu od 10.500,00kn.

 

 

Gradska knjižnica Labin

 

 

 

 

gradska knjižnica labin kultura dječji vrtić male kućice knjižnice