Otvaranje gradilišta DENOX postrojenja TE Plomin 24. studenog 2016.

Otvaranje gradilišta DENOX postrojenja TE Plomin 24. studenog 2016.

23.11.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Svečanost otvaranja gradilišta DENOX postrojenja TE Plomin održat će se u četvrtak 24. studenoga 2016. godine, s početkom u 11 sati.

Svečanost će započeti okupljanjem i prezentacijom projekta izgradnje DENOX postrojenja u sali iznad restorana „RIVA" u  Plomin luci (oko 100 metara od upravne zgrade termoelektrane, prema naselju), a nastaviti obilaskom gradilišta i samog pogona Termoelektrane Plomin.

Termoelektrana Plomin i Alstom Hrvatska (danas GE Hrvatska) potpisali su u prosincu 2014. godine ugovor o izgradnji DENOX postrojenja na TE Plomin 2. Vrijednost ugovora je 17,3 milijuna eura, a otvaranjem gradilišta započinju aktivnosti na samoj lokaciji koje će se dovršiti tijekom planiranog zastoja rada termoelektrane od svibnja do kolovoza 2017. godine.

DENOX postrojenje će nakon instalacije smanjiti emisije NOx-a  TE Plomin ispod 80 mg/Nm3 što je daleko ispod granične vrijednosti od 200 mg/Nm3 koliko je propisano IED regulativom.

DENOX postrojenje, ugrađuje konzorcij koji čine GE Italia i GE Hrvatska. Vrijednost domaće komponente poslova iznosi 34 posto, a preostalih 66 posto odnosi se na najsuvremeniju  uvoznu tehnologiju, koja se prvi put primjenjuje u Hrvatskoj.

 

 

te plomin plomin gradilište gospodarstvo denox postrojenje termoelektrana poslovanje