Otvara se rabački hotel Amfora - radnicima ipak osigurane plaće

Otvara se rabački hotel Amfora - radnicima ipak osigurane plaće

4.5.2010. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Iako se mislilo da se neće uopće otvoriti ove turističke sezone, rabački hotel Amfora danas otvara svoja vrata i prima prvih 30-ak gostiju ove godine. Riječ je o hotelu u 80-postotnom vlasništvu Glasa Istre i 20-postotnom vlasništvu Mehanike d.o.o. koji se našao u blokadi žiro-računa zbog čega djelatnicima nije isplaćeno nekoliko zadnjih plaća, doprinosi, troškovi struje, vode, plina i boravišne pristojbe.

Kako nam je kazao Albert Faggian, predstavnik većinskog vlasnika, u sljedećih nekoliko dana sklopit će se ugovor o zakupu hotela na četiri godine s rabačkom hotelijerskom kućom Maslinica. Hotel će ubuduće poslovati pod tom tvrtkom koja je obećala da će preuzeti sve djelatnike, priznat će im kontinuitet radnog odnosa te isplatiti neisplaćene plaće.

Isto tako Maslinica će podmiriti sva dugovanja, od plina, struje, vode, boravišne pristojbe i sve ostale koji se ne odnose na dugovanje koje hotel ima prema Hrvatskoj poštanskoj banci. Riječ je o dugu od skoro 34 milijuna kuna koji je i blokirao žiro-račun ove rabačke tvrtke. Zakupninom će se djelomično otplatiti taj dug, a Faggian kao konačno rješenje čitavog problema vidi u prodaji hotela.

"Nas i Maslinicu povezao je labinski gradonačelnik Tulio Demetlika kojemu je stalo do toga da u jednom turističkom Rapcu ovakav hotel ne ostane zatvoren. Također prolongirana je otplata dugova za komunalne usluge koje će preuzeti Maslinica", istaknuo je Faggian. (B. BAN)

 

đani bažon hotel amfora amfora radnici plaće kriza glas istre malverzacije dug prava radnika afera bankomat hypo banka albert faggian demetlika