Otac Masima Kršulje zatražio obnovu postupka: prestroga kazna povodljivom ubojici?

Otac Masima Kršulje zatražio obnovu postupka: prestroga kazna povodljivom ubojici?

17.9.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

I dok je Draganu Jungu (26) iz Labina, osuđenom na 30 godina zatvora zbog ubojstva prijatelja Ante Vukelića (22), također iz Labina, u veljači 2005. godine, presuda odlukom Vrhovnog suda definitivno potvrđena, slučaj Masima Kršulje (24) iz Rapca , njegovog suučesnika u tom okrutnom ubojstvu, još nije sudski zaključen. Naime, njegov otac Josip Kršulja podnio je Županijskom sudu u Zagrebu zahtjev za obnovu postupka, iako je i Masimu izrečena pravomoćna presuda kojom je kažnjen s 15 godina zatvora.


Otac mladića koji je nakon krvavog pira s Jungom pobjegao iz zgrade u Ulici Crvenog križa ne pozvavši ni policiju ni Hitnu pomoć koja je možda mogla spasiti teško ranjenog Vukelića, smatra kako tijekom maratonskog postupka na Županijskom sudu u Zagrebu nije točno utvrđeno činjenično stanje, odnosno dinamika stradavanja sinovljevog prijatelja. Još neki sudionici ovog procesa, u kojem nije rasvijetljen motiv ubojstva Ante Vukelića, misle da je i Kršulja »Jungova žrtva« te da presuda, prema kojoj je proglašen suučesnikom, nije sasvim pravedna.

 

I psihijatri su potvrdili da je Kršulja povodljiva osoba, no činjenica da ništa nije poduzeo kako bi prijatelju spasio život stajala ga je zatvora.
O zahtjevu za obnovu postupka odlučivat će Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu, a još mu ostaje i pravo žalbe Vrhovnom sudu.

A. R. K.

Foto:  Otac Masima Kršulje i Dragana Junga tijekom suđenja za ubojstvo Ante Vukelića

Jung Labinski monstrum ubojstvo žalba zatvor Masimo Kršulja obnova postupka dugotrajni zatvor Marija Knapić Vrhovni sud osuda Dragan Jung