Osvrt: "Županove muke po Rockwoolu"

Osvrt: "Županove muke po Rockwoolu"

16.11.2007. // Giornal hr // Objavljeno u kategoriji Ekologija

Prema najavama koje je župan Jakovčić dao prije tjedan dana, kada će obećao da će spavati kod Pićanaca koje ugrožava "Rockwool", večeras je Nino, sa svojim suradnicima opet bio u Pićnu. Skupilo se dosta naroda koji su mu se vrlo ljuti obraćali i prozivali ga kao glavnog krivca zato što je ta tvorinica izgrađena u Pićnu.


Jakovčić je ponosno odlušao sve uvrede i prozivke na svoj račun a potom javno, jasno i glasno izjavio da su oni IDS uvijek uz narod i da apsolutno podržava sve zahtjeve koje su jučer donijele lokalne skupštine Pićna i Kršana.


Obećao je brzu sjednicu Istarske skupštine na kojoj će se tražiti da "Rockwool" odmah prestane sa radom, da "Rockwool" odmah vrati sve poticaje koje je dobio od RH za svoju investiciju u Tupljaku, da se odmah pristupi izradi nove studije utjecaja na okoliš.

Obećao je i osnivanje posebne komisije koja će istražiti svo dešavanje, čak je obećao i referendum građana na kome bi se narod u Istri definitivno izjasnio za ili protiv ove tvornice u Istri. Lokalno prisutno pučanstvo na skupu je vrlo srdačno prihvatilo sve to je Ivan Jakovčić deklarirao.

Nakon toga su mu se mnogi mještani Pićna pridružili na rođendanskom slavlju, gdje je on prisutne častio tortom i vinima, naime Ivanu Jakovčiću je sinoć bio rođendan.

Komentar - Ili je istarski župan Jakovčić toliko sposoban ili nešto sa narodom nije u redu kada može prihvatiti Jakovčićevu politiku koja je 180 supnjeva tj. dijametralno suprotna od onoga što su Jakovčić i njegovi deklarirali i konkretno radili u proteklom razdoblju dok se "Rockwool" gradio, kada nisu prihvatili zahtjev građana za referendum i ignorirali svih koji su bili protiv "Rockwool-a".

U Istri je demokracija na takvom nivou da se referendumi ne održavaju onda kada narod to traži već kada to traži vladajući župan i njegova politička stranka na vlasti. S obzirom na činjenice jeste da politika Jakovčića nije  moralna i principjelna ali je pragmatična tj. "narod od svoje vlasti uvijek dobije ono što želi....?"

Zapravo je ta politika vrlo prozirna sa jučerašnjim radikalnim zaokretom u odlukama i zahtjevima lokalnih općina i večerašnjm potvrdom svega toga od Jakovčića.

U svom ovom dešavanju Jakovčić je scenarist i režiser istarske političke farse koja se zove generalna prijevara istarskog naroda. Suština je u činjenici da je Jakovčić suštinski gradio "R" a sada ga politički ruši - privremeno? Ako narod to ne razumije onda je stvarno zaslužio vlast Jakovčića i njegovog IDS-a.

Tekst sa www.labin.info  prenosi www.giornal.hr 

 

Rockwool osvrt na aktualna događanja u vezi Rockwoola zagađenje