Osvrt na prvi vikend turnira

Osvrt na prvi vikend turnira

13.1.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

U subotu je u sportskoj dvorani SŠ Mate Blažina započeo 1. zimski Kup Grada Labina koji je na tribine privukao veliki broj posjetitelja. Turnir su otvorile ekipe Albona Juniorsa i Showtimea iz kvarta Kature. Showtime je slavio protiv Albone i Pizzerie Napoli te se iz skupine G plasirao u četvrtfinale. Istoga dana imali smo prilike gledati sjajan nogomet i borbu u skupini H u kojoj su igrali AS Višković Spartans, Santa Domenica te Čago Žminj. U Utakmici Santa Domenice i Čago Žminja dogodio se sudački previd te je ekipa Čago Žminj ostala uskraćena za jedan siguran pogodak. U drugoj utakmici koja je bila naelektrizirana poglavito zbog lošeg znanja ekipa u pravila malonogometne igre dogodile su se dvije situacije sa isključenjima igrača/voditelja na klupi što ne utječe na odnos snaga na terenu, ali su ekipe to krivo protumačile pa se susret nastavio igrati s visokim tenzijama. Na kraju su slavili AS Višković Spartans te se za jedan pogodak više plasirali u četvrtfinale.

 

U nedjelju su prve na teren izašle momčadi iz skupine D, Bojan Bare & Plačenici odnosno dečki s Verude visoko su pobijedili Butik Anna Baxa iako su mladi dečki „butika“ vodili 1:0. CB Merag i Werder odigrali su u teškoj i tvrdoj utakmici 1:1, do je Plavi Put teže od očekivanog upisao pobjedu nad Butik Anna Baxa 4:2. U skupini E u dinamičnoj utakmici Werder i Arsia su remizirali, dok je Punta Nera u skupini F visoko poražena od Malinga 1:6. U skupini D u susretu koji je odlučivao za plasman u četvrtfinale Bojan Bare & Plačenici izgubili su od ekipe Plavi put sa 1:2 iako su u zadnjim sekundama imali akumulirani prekršaj sa deset metara, no Roberto Funčić je taj udarac obranio te time odveo Plavi Put u narednu fazu natjecanja. U skupini E Merag je pobijedio Arsiu te se plasirao u četvrtfinale. Skupina F odigrala se u dvije utakmice jer ekipa El-Stil iz pule nije do početka skupine uplatila kotizaciju za turnir te je diskvalificirana. U drugom susretu Punta Nera je slavila protiv Malinga 1:0 što joj nije bilo dovoljno za prolaz.

 

REZULTATI: SUBOTA - 11.01.2014. – SKUPINE G/H

(G) ALBONA JUNIORS – SHOWTIME 1:2
(H) SANTA DOMENICA – ČAGO ŽMINJ 3:2
(G) SHOWTIME – PIZZERIA NAPOLI 5:2
(H) AS VIŠKOVIĆ SPARTANS – ČAGO ŽMINJ 1:2
(G) PIZZERIA NAPOLI – ALBONA JUNIORS 2:2
(H) SANTA DOMENICA – AS VIŠKOVIĆ SPARTANS 1:3REZULTATI: NEDJELJA – 12.01.2014. – SKUPINE D-E-F

(D) BOJAN BARE & PLAČENICI – BUTIK ANNA BAXA 10:1
(E) CB MERAG - WERDER 1:1
(F) EL-STIL – PUNTA NERA*
(D) BUTIK ANNA BAXA – PLAVI PUT 2:4
(E) WERDER - ARSIA 2:2
(F) PUNTA NERA - MALING 1:6
(D) BOJAN BARE & PLAČENICI – PLAVI PUT 1:2
(E) MERAG – ARSIA 4:3
(F) EL-STIL – MALING*

--------  (F) MALING - PUNTA NERA 0:1

 

*Ekipa EL-STIL (Pula) do početka skupine F nije uplatila kotizaciju te je diskvalificirana sa turnira. U Skupini F Punta Nera i Maling odigrali su dvije utakmice te je bolji iz ta dva međusobna susreta otišao u četvrtfinale.

Kup MNK Albona Grad Labin sport kotizacija organizator ekipe Zimska malonogometna liga dvadeset godina prijave turnir mali nogomet Labin