Osvrt Akcije Mladih na sinoćnje ponovno neuspješno konstituiranje vijeća Općine Kršan

Osvrt Akcije Mladih na sinoćnje ponovno neuspješno konstituiranje vijeća Općine Kršan

20.7.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Politika

Od kad je vijeka i pamtivijeka Općinski vijećnici općine Kršan sami sebi nadjenuli su status "božanstva" dostojnih uzdizanja vlastita ega u nebesa. Doba je neimaštine, sveopćeg nezadovoljstva, a naši "bogom dani" političari još uvijek nisu postigli dogovor vezano uz uspostavu općinske vlasti (podjelu fotelja, novčanih naknada) te je Općina Kršan jedina općina u Istarskoj županiji, a možda i u cijeloj lijepoj našoj koja još uvijek nema konstituirano vijeće, predsjednika vijeća, njegove zamjenike te članove predstavničkih tijela. 

 

Nakon prve neuspjele konstituirajuće sjednice održane dana 21.06.2013. i druga je konstituirajuća sjednica održana 19.07.2013. voljom "izabranih" pretvorena u farsu neodgovornim ponašanjem vijećnika koji posjeduju zakonom propisani broj vijećnika (1/3 članova vijeća - 5 vijećnika) te samostalno mogu predložiti kandidate za predsjednika vijeća. Oni to svoje pravo ali i obavezu predlaganja kandidata nisu iskoristili, a potom su glatko odbili i inicijativu članice Komisije za izbor i imenovanja Sanje Frankola (AM) za predlaganjem svih 14 mogućih kandidata i mogući izbor predsjednika vijeća javnim glasovanjem.

Ovakvim postupkom cjelokupnoj javnosti odaslana je poruka koliko im je danas u doba sveopće neimaštine, besparice i depresije stalo do više od 200000 kn koliko su barem prema javno dostupnim podacima koštali netom završeni lokalni izbori pa "bogom dani" politički predstavnici (vijećnici) bez trunke savjesti i očito bez ikakve odgovornosti prema onima koji su ih izabrali, sada već javno prizivaju nove izbore. 

Javna je poruka svim građanima općine Kršan, a i šire, dok god je pojedincima koji godinama caruju u općini Kršan hranjenje vlastitog ega i privatni interes ispred javnog interesa i dobrobiti svih mještana općine Kršan, Općina Kršan i ljudi koji ju čine neće osjećati dobrobit nastalu normalnim funkcioniranjem lokalne vlasti. 

Bespredmetna je i prisega svih vijećnika data na prvom pokušaju konstituiranja vijeća kada je sada itekako očito kako pojedinci nisu voljni surađivati s ciljem sveopćeg dobra te bi stoga najpoštenije od strane sviju njih bilo da podnesu ostavke jer građani općine Kršan takve predstavnike ne zaslužuju. 

 

 

Vijećnici Akcije mladih

Eđeo Brenčić i Sanja Frankola

lokalni izbori općina kršan kršan konstituiranje akcija mladih