Osvježenim koncertom mladi i veliki glazbenici obilježili Valentinovo u Labinu s dvije premijerne izvedbe

Osvježenim koncertom mladi i veliki glazbenici obilježili Valentinovo u Labinu s dvije premijerne izvedbe

15.2.2011. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Tradicionalnim koncertom, polaznici  Osnovne glazbene škole Matka Brajše Rašana pri POU Labin i ovaj su Dan zaljubljenih obilježili u svom prepoznatljivom kreativnom duhu.

Program koji je trajao puna dva sata upotpunili su učenici, ali i njihovi mentori koji su za ovu prigodu repertoar dočarali posebnim izvedbama, kako na instrumentima tako i putem svojih vokalnih izvedbi.

Koncert je otvoren temom iz filma `Schindlers list` u izvedbi skupnog  orkestra učitelja i učenika, a završen je izvedbom Ljubavnog pisma pjevačkog zbora u pratnji profesora Nikole Lovrinića.

Imali smo privilegiju premijerno čuti dvije autorske izvedbe i to autora i učitelja Škole, Hrvoja Puškarića, „Kišne kapi" u izvedbi navedenog profesora na klaviru i nagrađivanog učenika trećeg razreda glazbene škole Tonija Kranjca. Druga premijerna izvedba bila je kantautorsko djelo Nicole Vidak „Nobody Knows"(klavir i vokal) u pratnji Tene Bevčar (vokal) koja je savršeno pristala uz ambijent i mlade učenice.

Od čak 40 točaka, izdvajamo neobičnu izvedbu Harmonikaš svira jazz u izvedbi već spomenutog Tonija Kranjca na klarinetu i Ane Verbanac na harmonici.

Za kraj sve su prisutne počastili učitelji Filip Leko (klavir) i Kristina Puh (alt) inače članica ženske klape Teranke, svevremenskom skladbom „You are Always on My Mind".

Kako je moto Škole da svi učenici dobiju priliku javno nastupiti, već sljedeći nastup će biti onaj pod maskama i to već 7. ožujka.

Foto: Filip Leko, učitelj

Nicole Vidak i Tena Bevčar

 

 Komorni ansambl displociranog odjela Potpićan. Učitelj Tomislav Novak, dirigent, Vedran Vojnić udaraljke.

ogš valentinovo osnovna glazbena škola matka brajše rašana