Osvijestimo se o muškim bolestima modernog doba | Radionica u petak 22. studenog 2019. u Gradskoj knjižnici Labin

Osvijestimo se o muškim bolestima modernog doba | Radionica u petak 22. studenog 2019. u Gradskoj knjižnici Labin

20.11.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Studeni je u Hrvatskoj i u svijetu već godinama prepoznat kao mjesec podizanja svjesnosti o muškom zdravlju i muškim bolestima modernog doba. O ovoj problematici osvijestit će se i Labinjani, i to kroz besplatnu interaktivnu radionicu na koju vas ovaj petak 22. studenoga pozivaju Grad Labin i udruga „Martišnjak z muštaci“.

Udruga “Martišnjak z muštaci” osnovana je u Rovinju 2017., na tragu globalne javnozdravstvene inicijative Movember, fondacije osnovane 2003. godine u Australiji, koja je aktivna u 21 zemlji svijeta, a svrstana je među 100 najvećih nevladinih, neprofitabilnih udruga i financira 1200 važnih projekata.

Glavni cilj udruge je na edukativan, zanimljiv i zabavan način podići svijest o muškim bolestima modernog doba, prvenstveno misleći na tumore prostate i testisa te psihičke poremećaje koji dovode do neželjenih posljedica. Udruga je tijekom protekle tri godine organizirala preko 60 radionica u više gradova i općina Istarske županije kao i dvadesetak radionica za učenike rovinjskih osnovnih i srednjih škola.

S obzirom na veliki interes građana Istre o ovoj problematici, radionice su se pokazale kao pravi način za informiranje građanstva o ozbiljnim zdravstvenim problemima s kojima se suočavaju muškarci, a koje se još uvijek smatraju tabuom.

Radionica, koju će voditi predsjednik udruge dr. Predrag Mamontov, održat će se ovaj petak 22. studenoga s početkom u 18 sati u Polivalentnoj dvorani Gradske knjižnice Labin.


Foto: needpix, free

udruga Martišnjak z muštaci muško zdravlje muškarci zdravlje radionica