Osnovnoškolci iz Čepića u velikom finalu druge sezone Boćajmo u školi - Ivan Načinović naujuspješniji

Osnovnoškolci iz Čepića u velikom finalu druge sezone Boćajmo u školi - Ivan Načinović naujuspješniji

10.6.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Ukupno po 11 učenica i učenika nižih razreda iz šest istarskih osnovnih škola, Vladimira Nazora Pazin, Petra Studenca Kanfanar, Ivan Goran Kovačić Čepić, Vazmoslav Gržalja Buzet, Šijana Pula i Poreč, odnosno najbolji sa prethodno održanih šest kvalifikacijskih natjecanja, natjecalo se u porečkoj boćarskoj dvorani SRC Veli Jože u velikom finalu druge sezone projekta Boćajmo u školi.

Riječ je o projektu koji provodi Zbor trenera Istarskog boćarskog saveza s ciljem populariziranje boćanja i privlačenja što više mladih da se bave boćanjem, ali i prenošenja te kulturne vrijednosti na mlade naraštaje. 

U natjecanju u bližanju i gađanju cilja malim boćama kod djevojčica najbolja je bila Ema Tomišić iz Kanfanara, dok je kod dječaka drugu godinu za redom pobijedio Ivan Načinović iz Čepića

Rezultati finalnog natjecanja:

UČENICE:

1. Ema Tomišić, 23 boda, OŠ Petra Studenca Kanfanar

2. Ani Londero, 20 bodova, OŠ Vladimira Nazora Pazin

3. Karla Levak, 19 bodova, OŠ Ivan Goran Kovačić ČepićUČENICI:

1. Ivan Načinović, 34 bodova, OŠ Ivana Gorana Kovačića Čepić

2. Nino Majcan, 24 bodova, OŠ Vladimira Nazora Pazin

3. Aleks Brajković, 23 bodova, OŠ Vladimira Nazora Pazin

 

 

Na kraju natjecanja najboljima su nagrade podijelili predsjednik i dopredsjednica IBS-a Franko Buda i Tanja Grubiša. 

Najbolji na finalnog natjecanju, osim s peharima nagrađeni su i s prigodnim nagradama, između ostalog besplatnim boravkom u tradicionalnom kampu Istarskog boćarskog saveza predstojećeg ljeta u Poreču.

 

Cijeli je projekt Boćajmo u školi osmislila Tanja Grubiša, inače prosvjetna djelatnice, ali i aktivna boćarica Labina, a u praksi ga je realizirao Valter Ivančić, naš nekadašnji proslavljeni reprezentativac i dvostruki svjetski prvak, danas predsjednik Zbora trenera IBS-a. Ivančiću su u finalu pomagali školovani treneri boćanja Igor Vretenar i Davor Koraca, te diplomirani kineziolog Toni Labinjan.

 

 

 

PR

 

 

Boćajmo u školi boćanje oš ivo lola ribar sport