Osigurana sredstva, obnova zgrade hitne pomoći ove godine

Osigurana sredstva, obnova zgrade hitne pomoći ove godine

13.2.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Proteklog tjedna u prostorijama Grada Labina održana je redovna koordinacija gradonačelnika Valtera Glavičića sa načelnicama i načelnicima općina Labinštine. Radni su to sastanci na kojima se redovno raspravljanju teme važne za sve žitelje Labinštine.

Ovoga puta, između ostalog razgovaralo se o dvije bitne teme koje se tiču zdravstva, odnosno nabavci mamografa ali i financiranju rada dodatnih timova hitne medicinske pomoći.

„Zdravstvo kao jedna od najvažnijih tema te kvaliteta usluge koju naši građani dobivaju nešto je o čemu redovno raspravljamo i pokušavamo podizati na viši nivo. Poznato je kako svake godine Grad Labin i sve općine Labinštine zajednički sufinanciraju nadstandarde hitne pomoći, odnosno, uz sufinanciranje rada redovnog tima hitne pomoći svake godine dodatno financiramo rad  noćnog T2 tima kroz cijelu godinu kao i onog 24 satnog T2 kroz ljetne mjesece. Samo za taj nadstandard godišnje se iz proračuna Grada i Općina izdvaja gotovo milijunski iznos, odnosno oko 120 tisuća eura.  Ove godine, i u dogovoru sa Turističkim zajednicama s našeg područja dogovoreno je kako će taj trošak dodatnog noćnog tima T2 kroz cijelu godinu i ljetnog 24 satnog tima T2 financirati Turističke zajednice iz sredstava turističkih pristojbi, a mi kao lokalne zajednice sredstva koja su planirana za ovu svrhu već ove godine uložit ćemo u rekonstrukciju i obnovu labinske hitne pomoći. Smatramo kako je ovo ulaganje od izuzetne potrebe i važnosti.“ – istaknuo je gradonačelnik Glavičić te nastavio.

„Važno je istaknuti kako je donesen i zaključak o postupku nabavke mamografa za labinski Dom zdravlja te će kako je i dogovoreno sa predstavnicima Istarskih domova zdravlja, Grad Labin provesti nabavu za uređaj koji će nakon same nabave i službeno biti doniran Istarskim domovima zdravlja te smješten u labinskoj ispostavi. Rezultat je to velikog truda i zalaganja svih naših sugrađana i veliko olakšanje za žene Labinštine koje će opet u našem gradu imati mogućnost ovakvog pregleda koji život znači.“ – zaključio je labinski gradonačelnik Valter Glavičić

Valja istaknuti kako je na sastanku osim o samoj obnovi prostora u kojem se nalazi hitna medicinska pomoć naglašeno i kako Grad Labin podržava inicijativu Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije i županijskog odjela za zdravstvo kojom se planira izgraditi nova zgrada hitne medicinske pomoći u Labinu, odnosno tipske zgrade hitne pomoći u više istarskih gradova. Grad Labin inicijativu će poduprijeti i osigurati potrebno zemljište, dokumentaciju i slično kako bi se ova inicijativa i realizirala u što skorije vrijeme.

grad labin valter glavičić hitna pomoć sredstva obnova