Osamnaesti rođendan Općine Sveta Nedelja / Dodjeljena priznanja Općine Sveta Nedelja

Osamnaesti rođendan Općine Sveta Nedelja / Dodjeljena priznanja Općine Sveta Nedelja

18.10.2011. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Općina Sveta Nedelja u svečanom ozračju u nedjelju je proslavila osamnaesti rođendan. Načelnik Srećko Mohorović u prigodnom obraćanju izdvojio je kako su brojni projekti u planu (Prilog Srećko Mohorović). Recesija nije zaobišla ni Općinu Sveta Nedelja te su, kako bi olakšali opstanak poduzetnicima, umanjili im komunalnu naknadu 40-50%. Iako je potrošnja financijskih sredstava svedena na najmanju mjeru, nisu smanjeni izdaci za socijalu, predškolski i školski uzrast i učenike i stipendiste.

Mohorović je napomenuo i problem prometne infrastrukture te je naglasio kako nikako nije zadovoljan trenutnim stanjem. Naposljetku načelnik je zaključio (Prilog Mohorović Zaključak).

U nedjelju održana Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Sveta Nedelja bila je također prigoda za podjelu priznanja ovogodišnjim dobitnicima. Zahvalnica za doprinos u stvaralačkom radu i očuvanju domoće besede dodijeljena  je  Malvini Mileta. Za Zahvalnicu općine, Malvinu je predložio nezavisni vijećnik Miljenko Vidić. Nogometni klub Jedinstvo Omladinac predložio je Viktora Blaškovića za priznanje za životno djelo za izvanredni doprinos u razvoju školstva, te je Blaškoviću jučer uručeno priznanje. 

Boćarski klub predložio je Alda Milanovića za priznanje za životno djelo Općine Sveta Nedelja za izvanredan doprinos u razvoju boćarskog sporta, Milanović je od strane načelnika primio priznanje. Jučer je premjerno predstavljena zastava Općine Sveta Nedelja, autorice Maše Hrvatin. Autorica je rodom iz Pule no živi u Zagrebu

aldo milanovic svecana sjednica dan opcine sveta nedelja opcina sveta nedelja šesnajs otobra srecko mohorovic malvina mileta