OŠ Matija Vlačić: Nakon krova i stolarije obnovljen sustav grijanja, a slijedi i obnova dvorane

OŠ Matija Vlačić: Nakon krova i stolarije obnovljen sustav grijanja, a slijedi i obnova dvorane

12.11.2021. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Proteklog tjedna završeni su radovi na mreži centralnog grijanja Osnovne škole Matija Vlačić u Labinu. Naime, izvršeni su prijeko potrebni radovi koji su uključivali ugradnju nove cijevne mreže na dijelu, odnosno „grani“ grijanja školske sportske dvorane s kuhinjom i pratećim prostorijama. Cijevi su sada postavljene nadžbukno kako bi se u budućnosti izbjegli problemi poput propuštanja ispod dvoranskih parketa što je dosad bio slučaj zbog dotrajalosti sustava.


U sklopu ovih radova izvršena je i izolacija grane grijanja za zgradu Centra „Liče Faraguna“ koja prolazi kroz sportsku dvoranu, hodnikom i uredom škole Matija Vlačić  prema zgradi Centra „Liče Faraguna“. Osim zamjene i izolacija cijevi, izvršena je nabava i zamjena kotla grijanja snage 350 kw sa komplet regulacijom koja omogućuje stalnu regulaciju temperature povratnog voda kao funkcija zaštite kotla.


Ukupna vrijednost investicije je  265.725,56 kn + PDV, a sredstva su u potpunosti osigurana kroz financiranje decentraliziranih funkcija osnovnog školstva za 2021. godinu – kapitalna ulaganja. Izvođač radova bilo je trgovačko društvo Qualich d.o.o. iz Vozilići.


Podsjetimo, prošle je godine odrađena i rekonstrukcija krova sportske dvorane kako bi se spriječilo daljnja oštećenja te osiguralo nesmetano održavanje nastave tjelesne i zdravstvene kulture. Kroz mjestimično dotrajalu konstrukciju, prilikom većih oborina, voda je ulazila u prostor i tako stvarala štetu. Osim sanacije konstrukcije i krovnog pokrova, krov dvorane dobio je i novu 10-centimetarsku termo izolaciju.


„Zamjenom kotla i toplovodnih cijevi nastavljamo s bitnim ulaganjima u zgradu Osnovne škole Matija Vlačić. Nakon što smo prošle godine u potpunosti obnovili krov, a prije toga i stolariju, ove godine odrađena je kompletna obnova sustava centralnog grijanja, a sljedeće godine u planu je i potpuna rekonstrukcija parketa i uređenje sportske dvorane. Ovim ulaganjima zaokružit ćemo jednu cjelinu kojom će i ova obrazovna institucija dobiti još bolje uvjete za naše mlade sugrađane.“ – izjavio je gradonačelnik Glavičić koji je danas posjetio školu Matija Vlačić.

oš matija vlačić obnova grijanje