OŠ `Ivo Lola Ribar`: Živim život bez nasilja

OŠ `Ivo Lola Ribar`: Živim život bez nasilja

9.4.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Počašćeni smo što smo ove godine uključeni u projekt «Živim život bez nasilja» kao jedina škola u Istri i jedna od dvanaest škola u Republici Hrvatskoj. Projekt je namijenjen učenicima sedmog razreda s ciljem podizanja svijesti o problemu nasilja i poticanja mladih da se ponašaju nenasilno. Što je sve nasilje, kako ga prepoznati i kako se zaštititi ključne su komponente ovih preventivnih aktivnosti.

 

Dana 8.travnja u školskoj su knjižnici predstavnici policije  i nevladine organizacije «Status M» održali učenicima i njihovim učiteljima zanimljivo predavanje, ali i «Zvonkov kviz - Kampanja Budi muško, mijenjaj pravila» u kojemu su učenici drage volje sudjelovali i iznosili svoja mišljenja o ovoj temi. Drugi dio programa činila je predstava «Nasilje, za nasilje nema opravdanja» u režiji glumca Zijaha Sokolovića (UN-ov ambasador dobre volje za toleranciju i nenasilje), koju su izveli mladi glumci Petra Kurtela i Vedran Kumerički a koja na vrlo edukativan način progovara o nasilju.

 

 Osim navedenih aktivnosti, učenici će se okušati i u lirerarnim i likovnom izričaju na temu nasilja, a najbolji će radovi biti nagrađeni vrlo lijepim nagradama. Kao škola smo vrlo zadovoljni što smo sudjelovali u ovom hvalevrijednom projektu, a to su svojim reakcijama pokazali i naši učenici. Ovim putem zahvaljujemo gospođi Alici Rosić Jakupović , voditeljici Odjela prevencije Policijske uprave istarske, članovima Policijske postaje iz Labina, organizaciji «Status M», glumcima i režiseru, svima nazočnima te Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta što je ovaj projekt donio u hrvatske škole.

Link na još fotografija

 

PR

 

 

 

 

oš ivo lola ribar nasilje radionica