Oprez na prometnici Pula - Labin: Vozačica iz Raše (25) naletjela na divljač

Oprez na prometnici Pula - Labin: Vozačica iz Raše (25) naletjela na divljač

28.12.2011. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Čak tri prometne nesreće izazvala je divljač na istarskim prometnicama u utorak. Dva sudara dogodila su se u općini Marčana, a jedan u općini Medulin. Vozači nisu ozlijeđeni, a od tri divlje životinje dvije su uginule.

Najprije je oko 17.50 sati na cesti Premantura - Banjole srna podletjela pod mini cooper kojim je upravljao 32-godišnji državljanin Austrije, i uginula. Nepunih dva sata kasnije, oko 19.30 na cesti Prodol - Barban divlja je svinja podletjela pod ford fiestu kojim je upravljala 25-godišnjakinja s područja Raše. Divlja je životinja uginula, pa je kao i uprethodnom slučaju na mjesto nesreće, osim prometne policije, izašao i lovočuvar.

U trećem naletu, koji se dogodio oko 21.15 sati, i to samo pet, šest kilometara dalje, na cesti Loborika - Marčana u blizini naselja Marčana, pod automobil je podletjela još jedna divlja svinja. Na nju je naletio peugeot kojim je upravljala 43-godišnjakinja s područja Marčane. Divlja životinja koja je u ovom posljednjem slučaju izazvala sudar nije pronađena. (S. P.)

divljac cesta promet divljac na cesti