Oporbeni vijećnici Općine Sveta Nedelja protiv uvođenja posebne naknade za sufinanciranja izgradnje Sustava javne odvodnje (audio)

Oporbeni vijećnici Općine Sveta Nedelja protiv uvođenja posebne naknade za sufinanciranja izgradnje Sustava javne odvodnje (audio)

10.10.2009. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na istoj konferenciji bilo je riječi i o Odluci o uvođenju posebne naknade za sufinanciranje izgradnje Sustava javne odvodnje i zaštite voda Istarske županije. Naime spomenuta Odluka već je postojala od ožujka 2007., a primjenjivala se do 30.09.2009. Odlukom o uvođenju posebne naknade za sufinanciranje izgradnje Sustava javne odvodnje i zaštite voda Istarske Županije uvedena je posebna naknada u iznosu od 1,00 kn/m3 utrošene vode, a odnosi se samo na domaćinstva koja se ne bave iznajmljivanjem apartmana, soba ili kuća za odmor.

 

U navedenom razdoblju, od 01.01. do 30.09.2009., umjesto iz budžeta domaćinstava na području Općine Sveta Nedelja obaveza je podmirivana iz proračunskih sredstava. Visina uplaćivanih sredstava Istarskom vodozaštitnom sustavu Buzet je primjerice za 2008. godinu bila u visini 134 tisuće kuna. Ispred IDS-a i SDP-a Mladen Vlačić je kazao (Prilog Mladen Vlačić-Voda). Valter Golja predložio je da se prijedlog prolongira do idućeg Proračuna.

javna odvodnja odvodnja sveta nedjelja valter golja mladen vlačić