Općinsko vijeće Pićna: Ružić traži otvaranje rasprave: TREBA LI JAKOVČIĆ BITI POČASNI GRAĐANIN?

Općinsko vijeće Pićna: Ružić traži otvaranje rasprave: TREBA LI JAKOVČIĆ BITI POČASNI GRAĐANIN?

3.11.2018. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Politika

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Pićna, vijećnik Istarskih demokrata, bivši načelnik te Općine i bivši saborski zastupnik Branko Ružić, zatražio je da se na idućoj sjednici Vijeća uvrsti rasprava o statusu Ivana Jakovčića kao počasnog građanina Općine Pićan. Podsjetimo, taj je status Jakovčić dobio ovoga ljeta na svečanoj sjednici u povodu općinskog blagdana Rokove i Dana općine Pićan.

Ružićevom prijedlogu usprotivio se općinski načelnik Ivan Franković rekavši da će se taj prijedlog uvrstiti na dnevni red onoga dana kada Jakovčiću bude nešto dokazano, a ne temeljem rekla kazala. Naime, Ružić je rekao da je potaknut nedavnim nemilim događajima inicirao preispitivanje statusa Jakovčića kao počasnog građanina te da je to želio učiniti još na prošloj sjednici dok je to bilo aktualno (prosvjedi radnika Uljanika i povlačenje Jakovčićeve kandidature iz novih izbora za EU parlament) ali je ona bila izvanredna pa mu to nije bilo dozvoljeno jer nije bilo aktualnog sata sa vijećničkim pitanjima i prijedlozima. Potpredsjednik Vijeća Dean Močinić (HSS), inače koalicijski partner IDS-a, koji je predsjedavao vijećem 26. listopada u odsutnosti predsjednika Silvana Jurana, rekao je da je Ružićev prijedlog zapisan.

Na sjednici je direktor Komunalnog poduzeća 1.maj iz Labina Alen Golja rekao kako je nakon primjene novog sustava prikupljanja otpada u protekla tri mjeseca zabilježeno veliko povećanje od 30 posto selektivnog prikupljanja otpada u općini Pićan, a zacrtani cilj na Labinštini od 50 posto već je ostvaren. Nakon rasprave vijeće je donijelo odluku o načinu pružanja usluga prikupljanja otpada i cjenik odvoza smeća. (B. Bi.)

branko ružić jakovčić ivan jakovčić počasni građanin općina pićan općinsko vijeće pićan politika