OPĆINSKO VIJEĆE PIĆNA: Imenovana komisija za dodjelu općinskih priznanja

OPĆINSKO VIJEĆE PIĆNA: Imenovana komisija za dodjelu općinskih priznanja

28.6.2021. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na prvoj redovnoj sjednici Općinskog vijeća Općine Pićan imenovana je Komisija za dodjelu općinskih priznanja, koja se prigodno dodjeljuju povodom proslave Dana Općine. U Komisiju su imenovani Miroslav Jelenić, za predsjednika, Ana-Lea Težak, Antun Selar, Stefan Šestan i Paolo Benazić za članove.

Budući su dvojica članova Upravnog vijeća Dječjeg vrtića "Lišnjak", Dean Močinić i Silvan Juran, dali ostavku na svoje članstvo, Općinsko je vijeće, kao osnivač vrtića, donijelo rješenje o imenovanju novih članova, Sanje Depikolozvane i Tihane Lukež. Izvješće o radu komunalnog poduzeća "1. maj" podnio je direktor Donald Blašković koji je istaknuo da je u 2020. poduzeće poslovalo pozitivno. Ukupni prihod bio je 28,4 milijuna kuna, prihod od osnovne djelatnosti je 24,6 milijuna, a prihod po osnovi potpore jedinica lokalne samouprave i Fonda, a koji se najviše odnosi na sanaciju odlagališta Cere, iznosi 3,8 milijuna kuna. U usporedbi s planiranim, iz početka 2020., ostvarenje je manje za milijun kuna. U odnosu na 2019., manje je za 2,2 milijuna kuna. Blašković je naglasio da je prošla godina zbog covida bila vrlo izazovna i zahtjevna te da je sve bilo podređeno zdravlju ljudi pa je to utjecalo na planiranje poslovnih aktivnosti i na intenzivno promišljanje o poslovanju, uslijed naglog pada prihoda, ali je ipak završila pozitivno zbog pravovremenih mjera za stabiliziranje poslovanja koje je donio prethodni direktor Alen Golja sa suradnicima.

- Zahvaljujući kvalitetnim i pravovremenim odlukama, javna usluga se ni u jednom trenutku nije obustavila, puno energije se ulagalo u sprečavanje širenja pandemije unutar našeg Društva, vodili smo računa da se javna usluga odvoza odvija redovno, da se kvalitetno pruža pogrebna usluga, a najviše truda posvetili smo radu Gradske tržnice Labin koja je neko vrijeme bila i zatvorena. Nije održan ni proljetni Sajam cvijeća u Labinu, a od mjesečnih sajmova u Labinu prošle su godine održana tek tri. Tvrtka je unatoč svemu, uspjela nabaviti dva nova vozila, od kojih se jedno preuzima odmah, a drugo sredinom kolovoza, rekao je Blašković.


Branko BIOČIĆ 


Općina pican Pićan komisija opcinsko vijeće