Općinsko vijeće odlučilo: zatvoren klub mladih u Potpićnu

Općinsko vijeće odlučilo: zatvoren klub mladih u Potpićnu

1.2.2010. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Klub mladih u Potpićnu, koji je djelovao u zgradi Mjesnog odbora, u petak je do daljnjega zatvoren zbog demoliranja prostorija tijekom noćnih pijančevanja i divljanja njegovih korisnika, izvijestio je kršanski načelnik Valdi Runko na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća.

Pojasnio je da će uskoro biti popravljeni razbijeni prozori te toalet, a za ponedjeljak je najavio popisivanje inventara. Prema riječima vijećnika Šemse Mujića, naime, iz kluba su već otuđeni kompjutori, televizor te ostala oprema. «Neka svatko uzme što hoće, ali onda ćemo stvari rješavati s policijom!», upozorio je načelnik Runko.

Vijećnici su ustvrdili da u klubu mladih već duže caruje anarhija: nema odgovorne osobe, voditelja, te je prostor zapravo «svačiji i ničiji». "Klub nećemo otvarati dok ne utvrdimo kućni red i ne nađemo voditelja", kategoričan je Runko.

On je, kao općinski načelnik, otvorio klub prije šest godina. Mladi su ga, kako doznajemo, uredno koristili svega dvije godine, uglavnom krateći vrijeme društvenim igrama i gledanjem filmova. Potom je sve krenulo nizbrdo, čemu je kumovalo i neslaganje među mladima. (I. RADIĆ)

 

klub mladih potpićan mladi