Općina Sveta Nedelja: Žitelji kreiraju proračun po mjeri građana

Općina Sveta Nedelja: Žitelji kreiraju proračun po mjeri građana

10.10.2020. // Sv-nedelja.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

U prostoru Vijećnice Općine Sveta Nedjelja u ponedjeljak i utorak, 05. i 06. listopada 2020. godine održane su sjednice vijeća mjesnih odbora  Štrmac, Sveti Martin, Šumber, Snašići i Nedešćina. Članovi vijeća mjesnih odbora imali su priliku u okviru dnevnog reda sjednice svojim prijedlozima sudjelovati u izradi općinskog proračuna za 2021. godinu. U ponedjeljak su održane sjednice vijeća mjesnih odbora Štrmca i Svetog Martina, te u utorak Šumbera, Snašića i Nedešćine  

Sjednicama su predsjedali predsjednici vijeća mjesnih odbora uz sudjelovanje Zamjenice Općinskog načelnika koja obnaša dužnost Općinskog načelnika Irene Franković i pročelnice Jedinstvenog upravnog odjela Općine Sveta Nedjelja Andrea Rajković.

Zamjenica Općinskog načelnika koja obnaša dužnost Općinskog načelnika Irene Franković uvodno je zahvalila prisutnima što su se uključili svojim prijedlozima, mišljenjima i primjedbama pomoći Općini u procesu izrade proračuna kao najvažnijeg dokumenta.

„U okviru konzultacija želi se građanima dati mogućnost sudjelovanja u pripremi proračuna za sljedeću godinu, iznošenjem njihovih potreba, želja, eventualno kritika“, rekla je Zamjenica Općinskog načelnika koja obnaša dužnost Općinskog načelnika Irene Franković te je pozvala članove vijeća mjesnih odbora da postave pitanja, daju svoje prijedloge te prijedloge i pitanja stanovnika svojih mjesnih odbora.

Pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Sveta Nedjelja Andrea Rajković, koja je ukratko iznijela podatke o procesu i rokovima izrade proračuna koji su propisani su zakonom i nisu se mijenjali.

MO Štrmac izrazio je želju za društvenim domom i redovitom održavanju naselja urednim.

MO Sveti Martin iznio je ukupan broj i vrstu zahtjeva stanovnika svojeg područja, a posebno su naglasili nužnost saniranja potpornog zida na prometnici u Veloj Čamparovici i dječjeg igrališta u Svetom Martinu.

Članovi MO Šumber voljeli bi da se betonira podloga iza Društvenog doma, te ispita mogućnost izgradnje trotoara od raskrsnice za mjesno groblje do Pilja.

Za područje MO Snašići, prema željama građana, bilo bi potrebno sanirati dio krova – terase mjesnog doma.

Predstavnici MO Nedešćine, voljeli bi da im se rekonstruira dio vodovoda na potezu od Nedešćine do Eržišća, te sanaciju ceste Jurazini – Eržišće.

Svi mjesni odbori istaknuli su važnost izrade prometne studije i postavljanja usporivača prometa na pojedinim opasnim prometnicama.


 

općina sveta nedelja proračun mjesni odbori irene franković andrea rajković