Općina Sveta Nedelja: Vrtić pod krovom za petnaestak dana

Općina Sveta Nedelja: Vrtić pod krovom za petnaestak dana

12.1.2018. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

- Zadovoljni smo radovima koji su u tijeku na novom dječjem vrtiću kojeg gradimo u mjestu Vrećari, jer se radovi odvijaju u zacrtanim rokovima, te očekujemo završetak krovne konstrukcije i krova za petnaestak dana. Nakon toga slijede unutarnji radovi, te završetak i uređenje pristupnog i prilaznog puta, koji su sada u jako lošem stanju, rekao nam je Gianvlado Klarić, načelnik Općine Sveta Nedjelja, na čijem se području vrtić gradi.

 

Izgradnja je započela prošle godine polovicom mjeseca rujna, a gradi se na zemljištu koje je Crkva poklonila općini na trideset godina, s pravom produljenja na isto razdoblje. Ukoliko se pak pronađe zainteresirani kupac, vrtić se može otkupiti i prije tog roka.

 

Vrtić se gradi na čestici od četiri tisuće metra kvadratnih, a bit će veličine 506 četvornih metara. U njemu će biti mjesta za 84 mališana odnosno tri vrtićke i jednu jasličku grupu. Investicija je teška 4,1 milijun kuna, a financira se vrlo povoljnim općinskim kreditom podignutim kod HPB na rok od deset godina, s kamatom od samo 2,5 posto i dvije godine počeka. Općina se javila na natječaj za sredstva iz EU fondova, i nadaju se pozitivnom rješenju.

 

Općinsko Vijeće izglasalo je odluku da će upravitelj vrtića biti labinski Dječji vrtić Pjerina Verbanac.

- S Gradom Labinom koji je vlasnik centralnog vrtića "Pjerina Verbanac" očekuju nas završni razgovori i sporazum kojim ćemo dogovoriti sve detalje. Zatim slijedi opremanje vrtića inventarom, a prve skupine mališana bi trebale početi s pohađanjem vrtića, početkom mjeseca rujna- istaknuo je Klarić.

 

Zgradu vrtića projektirala je tvrtka Nova Projekt iz Labina, pomoć pri realizaciji dao je i Eurokonzalting - centar za investicijske studije, bespovratna sredstva i projekte ukupnog razvoja, a izvođač radova je građevinska tvrtka "Maling" također iz Labina. (A. ŠĆULAC)

vrtić nedešćina sveta nedelja