Općina Sveta Nedelja prošlu godinu završila s viškom od 871 tisuće kuna

Općina Sveta Nedelja prošlu godinu završila s viškom od 871 tisuće kuna

19.5.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Politika

Prošlu je godinu Općina Sveta Nedelja  završila s viškom od 871 tisuće kuna. Prihodi i primici iznosili su 13 milijuna i 558 tisuća kuna ili 89 posto planiranih, a rashodi i izdaci 12 milijuna i 687 tisuća kuna ili 87 posto plana.  Rečeno je to na sinoćnjoj sjednici Općinskog vijeća prilikom razmatranja izvješća o izvršenju prošlogodišnjeg proračuna.

 

Višak  sredstava  otišao je na pokrivanje dugovanja,  koja su tako smanjena na 1,2 milijuna kuna. Općinski načelnik Gianvlado Klarić komentirajući ostvarenje proračuna kazao je: (ton – Gianvlado Klarić). Izrazio je zadovoljstvo: (ton – Gianvlado Klarić 1). Načelnik Klarić je zaključio: (ton – Gianvlado Klarić 2).

 

Podnoseći izvješće o svom radu za drugih šest mjeseci prošle godine Klarić je još jednom izrazio zadovoljstvo ostvarenim u 2014. godini podsjetio je da im je ovogodišnji proračun smanjen po osnovi prihoda poreza i doprinosa, odnosno zbog novog Zakona o porezu na dohodak i to za oko 800 tisuća kuna, ali od 1. ožujka i za prihode od komunalne naknade za deponiju Cere, s obzirom da je pretovarna stanica dobila uporabnu dozvolu, pa je ono izgubilo status odlagališta otpada. No, ustvrdio je načelnik Općine Sveta Nedelja Gianvlado Klarić: (ton – Gianvlado Klarić 3). Vijećnici su i izvršenje proračuna za prošlu godinu i izvješće o radu načelnika jednoglasno prihvatili.

 

 

Foto: Radio Labin

 

 

 

gianvlado karlić općina sveta nedelja sveta nedelja proračun