Općina Sveta Nedelja: Godina u znaku kadrovske promjene na čelu općine

Općina Sveta Nedelja: Godina u znaku kadrovske promjene na čelu općine

2.1.2020. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Općina Sveta Nedjelja, Turistička zajednica i Udruga žena "Mendula" prvi su puta organizirali ispraćaj stare godine koji je započeo već u 10 sati u parku ispred općinske zgrade u Nedešćini, a potrajao je do 14 sati. Okupilo se tristotinjak mještana, mahom Labinjana, a došli su i predstavnici lokalne vlasti.

Humanitarna akcija


Kušalo se besplatno kuhano vino, kupus s domaćim kobasicama te domaće fritule, a vrijedne žene iz Udruge "Mendula" pri kraju manifestacije u znak zahvale na posjeti podijelile su i suhe kolačiće u prigodnom pakiranju. Harmonikaši Valter Golja i Elario Kleva zabavljali su posjetitelje veselom muzikom, a u podne je zapucao i prigodni vatromet. S obzirom da je Udruga žena "Mendula" nedavno pokrenula humanitarnu akciju za nabavku uređaja za fizikalnu terapiju svi posjetitelji imali su priliku dati svoj prilog i na tom ispraćaju te je i ovom prilikom prikupljeno 3.037 kuna.

- Ovo nam je četvrta humanitarna akcija u 2019. godine od ukupno 16 koliko je naša udruga organizirala u pet godina postojanja naše udruge. U ovoj akciji, koja traje do drugog veljače, prikupili smo polovicu sredstava od ukupno potrebnih 80 tisuća kuna za nabavu uređaja namijenjenog fizikalnoj terapiji. Nadam se da ćemo do kraja akcije prikupiti ostatak novca, rekla nam je Irene Mikuljan, predsjednica Udruge žena "Mendula" iz Nedešćine.

Proteklom godinom bila je zadovoljna i direktorica TZ-a općine Sveta Nedjelja Milena Katičić Miletić.

- Mi smo jako zadovoljni rezultatima u 2019. godini, svim manifestacijama, suradnjom s udrugom "Mendula" i Općinom Kršan oko zajedničke edukacije za iznajmljivače te Mediteranskim kiparskim simpozijem s kojim smo prvi puta obilježili Svjetski dan turizma. Na kraju 2019. ostvarili smo pet posto više dolazaka i dva posto više noćenja što je odličan rezultat jer na početku godine prognoze nisu bile baš takve. U izgradnji su nove kuće za odmor i apartmani u našoj općini pa očekujem još bolje turističke rezultate, rekla je Milena Katičić Miletić prva direktorica TZ općine Sveta Nedjelja koja je tu dužnost preuzela upravo početkom 2019.

Zadovoljni 2019.

Njezin rad, ali i rad cijele Turističke zajednice, pohvalio je i općinski načelnik Gianvlado Klarić istaknuvši kako turizam ovdje ima ozbiljnu perspektivu. Najavio je i kadrovske promjene na čelu općine sredinom godine. Naime od 1. siječnja profesionalizirana je funkcija zamjenice načelnika općine koju obnaša Irene Franković. Nakon uhodavanja uz načelnika Klarića ona bi negdje u srpnju trebala preuzetu njegovu funkciju.

- Općina Sveta Nedjelja ima perspektivu i s novim vodstvom, kojem stojim i dalje na raspolaganju savjetima i pomoći, bude li trebalo. Svi smo na zajedničkom zadatku da ova naša lokalna sredina bude bolja i uspješnija nego je to bila jučer. Krajem godine zbrajaju se rezultati, a ja ću 2019. godinu pamtiti po novootvorenom dječjem vrtiću. Naš proračun, iako ima onih koji misle da je mali, ipak je dovoljan za naše potrebe i preuzete obveze te ono što nam je nametnula država. Neovisno o tome što je država centralizirana sa sredstvima, a decentralizirana obavezama vjerujem da će to u budućnosti biti drugačije i da ćemo moći zadovoljavati potrebe naših građana na svim područjima, zaključio je Klarić.


Branko Biočić


općina sveta nedelja milena katičić miletić