Općina Sveta Nedelja aktivirala Odluku o komunalnoj naknadi

Općina Sveta Nedelja aktivirala Odluku o komunalnoj naknadi

16.12.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Zbog zahtjeva državne revizije vijećnici Općine Sveta Nedelja na posljednjoj su sjednici  izglasali odluku o ponovnom uvođenju komunalne naknade za stambene i garažne prostore. Riječ je zapravo o aktiviranju odluke o komunalnoj naknadi za domaćinstva stavljenoj 2010. godine, odlukom tadašnjih vijećnika, izvan snage.

 

Govori općinski načelnik Gianvlado Klarić: (ton – Gianvlado Klarić). Nitko neće moći biti oslobođen plaćana komunalne naknade, ustvrdio je načelnik, ali će za one koji naknadu neće biti u mogućnosti plaćati: (ton – Gianvlado Klarić 1). Načelnik je istaknuo i kako tolerancije prema neplatišama više neće biti, odnosno da će nakon kašnjenja plaćanja dužeg od 60 dana slijediti ovrha.

 

Naime, prije 2010. godine, odnosno dok je odluka bila na snazi, čak 70 posto građana komunalnu naknadu nije plaćalo, pa se problem rješavao otpisivanjem dugova. Odluka o komunalnoj naknadi ponovno će se primjenjivati od 1. siječnja 2016. godine, a prve se uplatnice mogu očekivati do kraja ožujka iduće godine.

 

 

 

revizija komunalna naknada općina sveta nedelja gianvlado karlić sjednica