Općina Raša prva na Labinštini oformila Vijeće

Općina Raša prva na Labinštini oformila Vijeće

12.6.2009. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Politika

Prekjučer je u Općini Raša održana prva konstituirajuća sjednica Općinskoga vijeća. Predsjednikom je imenovan Marčelo Tenčić iz redova IDS-a dok mu je zamjenik SDP-ov Đanfranko Ricci. U Općinskome vijeću sjediti će 6 IDS-ovih vijećnika i to Adriana Ipavec, Gloria Paliska, Marčelo Tenčić, Laura Faraguna, Marino Glavičić te Eler Dobrić. Iz SDP-a u Vijeću će sjediti tri vijećnika, a to su Nevres Mulavdić, Đanfranko Ricci te Mladen Lazarić. HSU ima dva vijećnika i to su Atilio Paliska i Ahmed Kavgić. Stranka demokratske akcije Hrvatske ima jednu vijećnicu, Berinu Mujkić kao i Bošnjačka demokratska stranka Hrvatske koja je vijećnički  mandat povjerila Sejfudinu Mulahaliloviću.

Mulahalilović je imao primjedbu na izbor zamjenika Vijeća, jer kako kaže u ugovoru koji je BDSH potpisao sa  IDS-om netom prije izbora dogovoreno je da će dvije godine zamjenik bit netko iz stranke koalicijskoga partnera dok će preostale dvije bit netko iz Bošnjačke demokratske stranke Hrvatske.

Mišljenja je da nije ispoštivan  dogovor. Načelnik Josip Knapić negira dogovor te ističe da bi mandat od dvije godine obnašali u slučaju da je i Stranka demokratske akcije Hrvatske potpisala predizborni ugovor, što nije slučaj.

općina raša izbori2009 izbori politika pino knapić vijeće