Općina Pićan bez predsjednika Odbora za zaštitu okoliša

Općina Pićan bez predsjednika Odbora za zaštitu okoliša

21.3.2011. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Politika

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Pićan  bilo je riječi, između ostalog,  o tvornici kamene vune Rockwool. Kristina Đurović, dotadašnja članica Odbora za praćenje rada tvornice kamene vune, u kratkom izvještaju izdvojila je aktivnost koje su poduzete između dvije sjednice Općinskog vijeća. Odbor se sastao kada je objavljena informacija o prekoračenju talija u zraku. Đurović je napomenula kako je tužba protiv Rockwool-a, koju je Općina predala na Općinski sud u Labinu prebačena na Trgovački sud u Pazinu, s obzirom da labinski sud nema ingerencije za rješavanje takvih tužbi. Virđilio Karlić, također član Odbora, na sjednici je iskazao nezadovoljstvo ukupnim zalaganjem Općine u slučaju tvornice kamene vune.

 

Napomenuo je da iako je Vijeće izglasalo sve Odluke koje je predložio Odbor, problem je nastao kada je izvršna vlast trebala sprovesti Odluke. Izdvojio je kako se u predizbornoj kampanji IDS zalagao za bolje sutra, ali sada kad su na vlasti ništa ne poduzimaju. Na sjednici je podnio ostavku na članstvo u Odboru. Čule su se i primjedbe kako Općina nije reagirala kod posljednjeg incidenta, požara u tvornici. Spočitalo se načelniku i predsjedniku Vijeća što nisu došli na mjesto incidenta vidjeti da li je sigurnost mještana ugrožena. Na sjednici Općinskog vijeća, koja je održana proteklog petka, donijeta je Odluka o ukidanju Odbora za praćenje rada tvornice kamene vune te poslove preuzima Odbor za zaštitu okoliša. 

Na istoj sjednici vijećnici Općinskog vijeća Općine Pićan donijeli su Odluku o izmjeni Odluke o utvrđivanju osnovice i koeficijenta za obračun plaće općinskog načelnika. Novom Odlukom osnovica za obračun plaće iznosi 2.667,19 kuna bruto. Odlukom nije uvećana osnovica već su sredstva u visini 300,00 kuna namijenjena za topli obrok pribrojena osnovici plaće. Zamjenica predsjednika Vijeća Kristina Đurović razriješena je funkcije predsjednice Odbora za zaštitu okoliša.

Za novog predsjednika predložen je vijećnik Fabricio Lukež, no isti je odbio funkciju. Kornelija Benazić više nije na čelu Komisije za kulturu, šport i turizam, a novim predsjednikom imenovan je vijećnik Matej Selar.

pićan rockwool ekologija odbor za zaštitu okoliša kristina đurović