Općina Kršan predala Vodovodu kapital vrijedan 27 milijuna kuna

Općina Kršan predala Vodovodu kapital vrijedan 27 milijuna kuna

26.3.2010. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Vijećnici Općinskog vijeća Općine Kršan na jučerašnjoj sjednici razmatrali su prijedlog Odluke o predaji Vodoopskrbnog sustava Plomin – Plominsko zagorje. Ovom Odlukom vodoopskrbni sustav Plomin-Plominsko zagorje nabavne vrijednosti gotovo 27 milijuna kuna  predaje se na upravljanje i korištenje Trgovačkom društvu Vodovod Labin bez naknade. S druge strane Vodovod Labin se obvezuje izvršiti rekonstrukciju crpne stanice Plomin i izgradnju novog tlačnog cjevovoda do visinske stanice „Vidikovac II“. Odlukom je obuhvaćena i izgradnja vodospreme „Vidikovac II“–prva faza, izgradnja opskrbnog cjevovoda od vodospreme „Vidikovac II“ do naselja Donadići te izgradnja opskrbnog cjevovoda od naselja Donadići do luke Brestova.

 

Vijećnik Eđeo Brenčić nije zadovoljan udjelom vlasništva Općine Kršan u trgovačkom društvu Vodovod. Naime Općina participira u udjelu vlasništva sa 17,5%, što je određeno temeljen ukupne potrošnje Općine. Brenčić smatra da bi Općina trebala imati veći udio s obzirom da posjeduju dva crpilišta.

 

Predložio je da vijeće odgodi donošenje Odluke te formira tim za pregovore s Vodovodom. Vijećnici nisu podržali prijedlog. Silvano Uravić kazao je kako bi mještani trebali dobiti bar neku satisfakciju, a predložio je da se umanji cijena održavanja vodomjera, koja iznosi 25,00 kuna. U konačnici Vijeće je prihvatilo Odluku.

 

 

vodovod plominsko zagorje općina kršan kršan vodoopskrba