OPASNA ZA LJUDE / Što sa starom školom u Ripendi?

OPASNA ZA LJUDE / Što sa starom školom u Ripendi?

4.8.2018. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Vijećnik Daniel Mohorović (SDP) pitao je na aktualnom satu posljednje sjednice Gradskoga vijeća Labina što će biti s napuštenog zgradom bivše škole u Ripendi koja propada.

Labinski gradonačelnik Valter Glavičić rekao je da je već razgovarao sa žiteljima Ripende o toj zgradi te je najavio skorašnji zajednički sastanak Mjesnog odbora Ripenda, mještana, predstavnika Pčelarske udruge Labin i ostalih zainteresiranih kako bi se zajedno dogovorili o sudbini te zgrade i zaustavili njezino daljnje propadanje.

Podsjetimo, lani je labinski gradonačelnik predložio pa povukao prijedlog odluke o prodaji te zgrade. Prijedlog je povučen nakon burne reakcije Darka Martinovića (Vlačićeva lista), inače aktivnog pčelara i jednog od čelnika tamošnje pčelarske udruge. Naime, još od 2009. godine traju pregovori Grada Labina i Pčelarske udruge Labin na zajedničkom projektu razvoja pčelarstva u čemu bi temeljnu ulogu imala stara škola u Ripendi. Lani je, prije povlačenja odluke o prodaji zgrade, gradonačelnik Glavičić kazao da "podržava pčelarsku udrugu, ali da je istina i da je ova zgrada jako propala i da tu treba brzo nešto učiniti jer predstavlja opasnost za ljude". (B. Bi.)

Ripende stara škola nekretnine daniel mohorović