Online glasanje za Ladonjine kandidate za istarskog župana farsa

Online glasanje za Ladonjine kandidate za istarskog župana farsa

3.12.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Politika

Tajnik Udruge građana Ladonja, Ennio Malusa izvjestio je danas javnost da je već 12 555 građana glasalo za jednog od četiri ponuđena kandidata za predstojeće lokalne izbore. (7.844 potpisa podrške, a telefonom i još 4.711 glasova zaključno do utorka u 19 sati.)

Podsjetimo, u predizbornoj utrci na predizborima četvoro je kandidata Plinio Cuccurin, Tullio Fernetich, Josip Pino Maras i Bruno Poropat.

Na portalu udruge Ladonja, www.ladonja.org može se pristupiti online glasovanju. Umjesto da se pribjegne efikasnijem načinu registriranja glasača i dvostrukom provjerom cookia, Ladonjini "glasači" glasati mogu beskonačno mnogo puta, pristupiti sa nepostojećom e-mail adresom, kao i predstaviti sa kao Mickey Mouse ili Gerge Bush. Svi se glasovi registriraju bez ikakve provjere što itekako ne pridonosi vjerodostojnosti cijele ideje predizbora.

Ovom jednostavnom provjerom registracije pribjegavaja većina današnjih portala i smatra se standardnom, no u slučaju ne tako nevažnih lokalnih izbora tome se nije pridodalo ikakvu pažnju.

 

Ukoliko predizbore unutar stranke ne smatraju ni u samoj Ladonji toliko važnima, čemu uopće izvještavanje javnosti o predizborima.

Koliko je stvarnih ljudi a koliko izmišljenih kreatura glasalo za Ladonjine kandidate, možda nećemo ikada saznati, ali svakako vjerujemo da se radi o šarolikom društvu.

 

Ladonja predizbori Plinio Cuccurin lokalni izbori