Olimpijada osnovnih škola Labinštine - Ribaru 2 zlata, Vlačiću 1, prva medalja za Rašu!

Olimpijada osnovnih škola Labinštine - Ribaru 2 zlata, Vlačiću 1, prva medalja za Rašu!

13.11.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Danas su se na 11. Olimpijadi OŠL održale završnice u muškom i ženskom rukometu, te malom nogometu. Sve su škole danas imale svoje predstavnike u dvorani, a nakupilo se i navijača na tribinama tako da smo stvarno imali veselo popodne. Ribari su osvojili 2 zlata (rukomet M i nogomet) i 1 srebro (rukomet Ž), Vlačići zlato (rukomet Ž) i srebro (rukomet M), Čepić srebro (nogomet), Potpićan 2 bronce (rukomet M i rukomet Ž), te Raša broncu (nogomet).

 Krenulo je sa rukometom za dječake. Potpićan je dosta lako pobijedio Rašu za broncu, a na sličan način i Ribar Vlačiće u finalu. OŠ Ivo Lola Ribar tako je vratio zlatnu medalju u rukometu koju su zadnji put osvojili još tamo na 5. Olimpijadi.

 

Rukomet M, završnica

za 3. mjesto:  OŠ Vladimira Nazora – OŠ Ivana Batelića  10 : 4

FINALE:  OŠ Matije Vlačića – OŠ Ivo Lola Ribar  12 : 18

 

Poredak:

1. OŠ Ivo Lola Ribar - zlato

2. OŠ Matije Vlačića - srebro

3. OŠ  Vladimira Nazora – bronca

___________________________________________________________________________

 

Nastavilo se sa rukometom za djevojke. Cure iz Potpićna su u neizvjesnoj utakmici za broncu pobijedile vršnjakinje iz Nedešćine koje su imale zadnji napad za odvesti utakmicu do sedmeraca. Labinsko finale ponudilo je odličan rukomet. Utakmica je bila u egalu cijelo vrijeme. Prvo poluvrijeme uglavnom su u maloj prednosti bile cure iz Ribara, a u drugom iz Vlačića. Do kraja se igralo gol za gol, na kraju su cure iz zelene škole imale i napad za izjednačenje ali nisu uspjele, te je slavlje crvenih moglo početi. Vratile su rukometno zlato koje su im na zadnje dvije olimpijade „preotele“ susjede iz Ribara.  

 

Rukomet Ž, završnica

za 3. mjesto:  OŠ Vitomir Širola Pajo – OŠ Vladimira Nazora  6 : 7

FINALE:  OŠ Matije Vlačića – OŠ Ivo Lola Ribar  14 : 13

 

Poredak:

1. OŠ  Matije Vlačića - zlato

2. OŠ  Ivo Lola Ribar - srebro

3. OŠ  Vladimira Nazora - bronca

________________________________________________________________________________

 

I za kraj, mali nogomet. U borbi za broncu gledali smo neizvjesnu utakmicu do samog kraja, tek su u zadnje dvije minute Rašani postigli 2 gola, te se tako „osvetili“ Potpićancima za poraz u rukometu i osvojili prvu medalju za svoju školu na ovogodišnjoj Olimpijadi.

Finale između Ribara i Čepića bilo je puno neizvjesnije nego što konačni rezultat govori. Iako su Ribari već nakon 5 sekundi (!) vodili 1:0, gledali smo u nastavku jako tvrdu utakmicu. Imali su dečki iz Čepića i nekoliko šansi za izjednačenje i kad su malo pali sa snagom tek 7-8 minuta prije kraja, Ribari ubacuju u veću brzinu i rješavaju utakmicu. Ovo je Ribarima čak deseto zlato u nogometu, a čestitke idu i Čepljanima na odličnom nastupu i njihovom prvom srebru u ekipnim sportovima na svih 11 olimpijada.

 

Mali nogomet, završnica

za 3. mjesto:  OŠ Vladimira Nazora – OŠ Ivana Batelića  1 : 3

FINALE:  OŠ Ivo Lola Ribar – OŠ Ivan Goran Kovačić  4:0

 

Poredak:

1. OŠ  Ivo Lola Ribar – zlato

2. OŠ  Ivan Goran Kovačić – srebro

3. OŠ  Ivana Batelića – bronca

 

Olimpijada završava u srijedu, sa atletikom za starije razrede na gradskom stadionu.

olimpijada osnovnih škola labinštine sport finale