Oktanski vikend na Labinštini

Oktanski vikend na Labinštini

6.3.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

LABIN - Ovog će se vikenda u organizaciji motokluba »Enduro Istra Team« iz Labina održati međunarodna motociklistička manifestacija »Akrapovič Off Road Weekend No. 6«. Iako ovo natjecanje nije dio sustavnog državnog prvenstva u Hrvatskoj, kao i proteklih godina ljubitelji oktanskih sportova moći će uživati u vožnjama brojnih međunarodnih motociklističkih asova, poput višegodišnjeg najboljeg motociklista Hrvatske Nenada Šipeka te vozača iz svjetskog enduro i motocross vrha kao što su Nijemac Gerhard Foster i Austrijanac Andreas Letenbichler.

Na natjecanju će nastupiti i slovenski vozač Miran Stanovnik, koji je na ovogodišnjem Dakaru zauzeo 13. poziciju u ukupnom poretku motociklista.

Ovogodišnji program započinje u subotu u 10 sati cross-country i quad utrkama na stazi u Sv. Martinu nedaleko od Labina, a nastavlja se krunom natjecanja, nedjeljnom hard enduro utrkom »No Fear No Limits« u Raši, koja s početkom u 10 sati kreće ispred upravne zgrade Prvomajske.

Specifičnost ove utrke je da se vozi po iznimno teškom terenu, a vozači moraju stići do cilja za manje od 4 sata od starta i pritom skupiti potvrde sa svih prolaznih točaka.

Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada održat će se u prostorijama RKUD-a Raša s početkom u 18 sati.

S. Ž.

vožnja raša sveti martin motoklub miran stanovnik enduro motori brzina sport motociklizam quad enduro istra team