OKTANSKI CIRKUS U ŽIVO: Formula 1 na TV Istri!!!

OKTANSKI CIRKUS U ŽIVO: Formula 1 na TV Istri!!!

1.4.2011. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

TV Istra bit će jedna od devet hrvatskih regionalnih TV postaja na kojima će se, počevši od Velike nagrade Malezije sljedećeg vikenda, moći pratiti utrke Formule 1. Inicijativa koju je pokrenula tvrtka Kreator Media i njezin vlasnik Davorin Štetner napokon je urodila plodom te se sad još očekuje da se sljedećeg tjedna u zagrebačkom hotelu Sheraton potpiše trogodišnji ugovor s čelnicima Formula One Managamenta o zakupu televizijskih prava.

Time bi se već prvi treninzi na stazi u Sepangu, koji počinju u petak 8. travnja ujutro po srednjoeuropskom vremenu, mogli pratiti na malim ekranima uz komentar na hrvatskom jeziku. Budući da ovih devet postaja, među kojima se uz TV Istru nalazi i Kanal Ri, pokriva područje cijele Hrvatske, ljubitelji Formule 1 u Lijepoj našoj neće ostati zakinuti odlukom HRT-a da zbog rezanja budžeta odustane od prijenosa najbržeg oktanskog cirkusa.

Premda je potpisivanje ugovora navodno riješena stvar, iz TV Istre nisu željeli istrčavati s bilo kakvim izjavama dok sve ne bude stavljeno crno na bijelo. Stoga smo se za potvrdu cijele ove priče, koja bi po svojoj obimnosti mogla nadmašiti ono što smo prijašnjih godina mogli gledati na HRT-u, obratili Mladenu Jergoviću, dugogodišnjem stručnom komentatoru Formule 1, koji je uključen i u ovaj projekt.

- Ugovor je sastavljen i sad još preostaje samo formalnost njegovog potpisivanja, nakon čega će devet hrvatskih regionalnih TV postaja od VN Malezije moći prenositi Formulu 1. A prenosit će se sve, dva treninga u petak ujutro, treći trening u subotu te potom istog dana i kvalifikacijski trening. Nedjelja je rezervirana za utrku, a pola sata prije i pola sata poslije nje na rasporedu će biti emisija iz našeg studija, rekao je Jergović.

On će, uz Gorana Dijakovića, biti i glavni komentator utrka i svega što će im prethoditi, dok će emisiju iz studija voditi Ana Tenžera. Međutim, to još nije sve, jer se razmišlja i o specijalnoj tjednoj emisiji.

- U planu je da se radi i emisija tijekom tjedna. Još nije određeno koliko bi trajala, odnosno treba precizirati kakvog će biti formata, no trebala bi to biti svojevrsna rekapitulacija svega što se dešavalo u vikendu koji je za nama, zaključio je Jergović.

Formula 1 TV Istra oktanski cirkus Malezija TV postaja regionalna HRT Kanal Ri VN Malezije