Okrupnjavanje vodoopskrbe i odvodnje

Okrupnjavanje vodoopskrbe i odvodnje

16.7.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Do kraja godine trebao bi se donijeti novi Zakon o vodama i Zakon o vodnom gospodarstvu, kojim se predviđa okrupnjavanje vodoopskrbe i odvodnje u Republici Hrvatskoj na način da svako uslužno područje ima jednog isporučitelja usluge. Nakon usvajanja zakona on bi se počeo primjenjivati u roku od 90 dana.

Što to znači za labinski Vodovod govori njegov direktor Dino Škopac: (ton – Dino Škopac). Prema prijedlozima izmjena i dopuna zakona: (ton – Dino Škopac 1). Škopac veli kao je sreća da je Istarska županija jedno uslužno područje: (ton – Dino Škopac 2). Što okrupnjavanje znači za krajnjeg korisnika, odnosno hoće li građani Labinštine plaćati nižu cijenu vode, direktor Vodovoda Dino Škopac kaže: (ton – Dino Škopac 3).

Javna rasprava o izmjenama i dopunama dvaju zakona potrajat će do početka rujna, a Škopac pojašnjava da okrupnjavanje vodoopskrbe i odvodnje od Hrvatske traži Europska unija jer će 20 novih tvrtki ili ustanova biti puno efikasnije, odnosno puno konkurentnije u traženju sredstva iz EU fondova nego što je to danas, kad se tim djelatnostima bave 162 tvrtke.

odvodnja vodovod dino škopac vodovod labin