Oko 650 djece sudjelovalo u 18 maškaranih skupina

Oko 650 djece sudjelovalo u 18 maškaranih skupina

9.2.2019. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Zabava

Glavnom labinskom ulicom Zelenice koja je zbog maškara u subotu većim dijelom dana bila zatvorena za promet prošlo je 18 maškaranih grupa iz dječjih vrtića i osnovnih škola Labinštine. U dječjoj reduti koju je organizirala udruga Labinjonska kompanija-domoća fošarija uz potporu Grada Labina, Turističke zajednice Labin i mnogobrojnih sponzora prošlo je oko 650 djece u slikovitim i šarenim skupinama Vitamini iz Dječjeg vrtića Kockica Kršan, Diplomci iz OŠ I.L.Ribar Labin, čak 14 skupin iz Dječjeg vrtića Pjerina Verbanac Labin i to Afričke životinje, Dinosauri, Trolovi, Čarobnjaci, Talijanska nogometna reprezentacija, Navijači Hrvatske reprezentacije, Crnci, Puževi, Grožđe, Zvjezdice, Srca, Pekari i Ronioci a iz OŠ Matija Vlačić Labin u povorci su sudjelovali Motetovi mušketiri dok je Područna škola iz Rapca predstavila 100 milja Istre.

-Prijašnjih godina smo imali Labinjonski đir a od prošle godine smo htjeli uključiti što više djece kako bi se predstavila svojim maštovitim kostimima i kreacijama. Uz dječju redutu male maškare sudjelovati će i u velokoj povorci 2.ožujka kada ćemo spaliti pusta. Suradnja sa školama i vrtićima je jako dobra. Bilo bi sada i više djece ali su mnoga bolesna ili odsutna pa će svi oni koji su propustili ovu redutu sudjelovati u velokoj povorci kada će biti još više djece, rekla je Milena Simeunović, predsjednica udruge Labinjonska kompanija- domoća folšarija. Najavila je da će skupina od 40-ak velikih maškara iz folšarije sudjelovati 16. veljače u Srečincu kod Varaždina gdje gostuju već treći godinu a njihovi domaćini uzvraćaju posjet na ljetnom karnevalu u Rapcu.

Labinske maškare pozvane su 23. veljače na Pulski karneval, 24. veljače u Pehlin, 27. veljače svojim će posjetom i ludorijama razveseliti štićenike Centra za osobe s poteškoćam u razvoju „Liče Faraguna“. Drugog ožujka u Labinu će se održati velika maškara povorka sa spaljivanjem pusta, vrhunac će Folšarija imati dan kasnije na Riječkom karnevalu a ovogodišnje pusne svečanosti završit će 5.ožujka Dječjim maskenbalom u 17 sati u Lamparni. (B. BIOČIĆ)

Maškare dječja maškarana povorka zabava zelenice ulica zelenice