ODUŠEVLJENJE ČAROLIJAMA ULIČNIH ZABAVLJAČA

ODUŠEVLJENJE ČAROLIJAMA  ULIČNIH ZABAVLJAČA

10.7.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

Tko god je sinoć prošao labinskom starogradskom jezgrom mogao je zaključiti da se ne trebamo odveć brinuti za budućnost i natalitet - toliki broj djece na jednom mjestu bilo koji dio Labina, a pogotovo ovaj najstariji, nema često priliku vidjeti!

 

Ulice i trgovi bili su ispunjeni - prije svega - dječjim smijehom, vikom, veseljem, razigranim trčanjem, tu i tamo kojom slučajnom suzom - jednom riječju: životom! Sve što su labinski ulični čarobnjaci priredili tog četvrtka popraćeno je glasnim odobravanjem (preko)brojne publike, koju su - očekivano - činili mahom oni najmlađi i njihovi roditelji.

 

Čarobna labinska večer počela je već oko 19:30 na Torionu, radionicom izrade čarobnih štapića. Šašavi gitarist i bubnjar Ljerko i Zvekan prašili su svoj cirkusantski rock''n''roll već na sljedećoj točki, Starom trgu, a malo iznad, na platou ispred Narodnog muzeja, klinci su mogli oprobati svoje vještine u vrćenju «hoola-hopa», a i naučiti tu vještinu!

 

Šarmantni i duhoviti klaun Đon Kesten svoj je show imao na prepunoj Špini, a cijela mu je pozornica - uključujući i njezine najnepristupačnije djelove, aluminijsku konstrukciju - služila kao scena s koje je gotovo sat vremena zabavljao i nasmijavao okupljene. Nedugo zatim, na Fortici se tražilo mjesto više da bi se pogledalo urnebesni nastup neobičnog dua - nespretnih žonglera Claudea i Milaus, koji su «zapalili» naguranu publiku, a u jednom trenutku - doslovno - i same sebe!

 

Nije tu, na krajnjoj i najvišoj točki labinskog starog grada, bio kraj uzbuđenjima - spuštajući se s Fortice, ispred Narodnog muzeja, zadovoljni posjetitelji zaustavili su se još jednom, pogledati što to žongleri udruge «Razbibriga» rade s vatrom - može se slobodno reći da su «frcale iskre», da je bilo spektakularno, a ponekad i opasno!

 

Zadovoljstvo na licima najmlađih posjetitelja Labinske ulične čarolije, kao i poneko umorno ali nasmješeno lice roditelja u njihovoj pratnji, mogu značiti samo jedno - stari je grad, posebno ljeti, potrebno na ovakav način «začarati» svake godine!

 

 

PR

 

 

 

ulična čarolija čarobnjaci labin art republika luč