Odugovlačenje ugrožava izgradnju LNG terminala, a IDS odustao od Raše

Odugovlačenje ugrožava izgradnju LNG terminala, a IDS odustao od Raše

8.5.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Dvogodišnje odugovlačenje odlučivanja o hrvatskim partnerima u konzorciju za izgradnju LNG terminala, kao i o njegovoj lokaciji, moglo bi ugroziti ovaj projekt, a on nije važan samo zbog partnera u konzorciju, nego više zbog toga što Hrvatskoj trebaju dodatne količine plina budući da potrebe za tim energentom u Hrvatskoj, kao i u ostatku svijeta, rastu. Poručili su to stručnjaci za plin okupljeni na XXIII. Međunarodnom znanstvenom stručnom susretu koji je jučer, u organizaciji Hrvatske stručne udruge za plin, počeo u Opatiji i na kojem sudjeluje više od 600 plinara iz 14 zemalja.

 


Iako je generalni direktor tvrtke Adria LNG Michael Mertl otklonio mogućnost da bi konzorcij zbog tako dugotrajnog procesa odlučivanja mogao odustati od projekta, stručnjaci su upozorili da bi on mogao postati upitan zbog toga jer će Hrvatska, ako uskoro ne da neke garancije za izgradnju terminala, vjerojatno izgubiti mogućnost ugovaranja dobave plina, ali i brodova za njegovo dovoženje.
Za razliku od stručnjaka za plin, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina je na otvorenju skupa ocijenio da je dobro što se nije žurilo s odlukom o lokaciji dok se na osnovi stručnih argumenata nije stvorilo javno mnijenje koje podržava ovaj projekt. Komadina je ponovio i da vjeruje da će LNG terminal biti izgrađen upravo na Krku.

 


Direktor tvrtke Adria LNG je također kazao da bi, kada bi odlučiti mogao konzorcij, terminal bio na lokaciji Dine u Omišlju jer ona zadovoljava oba čimbenika koja su im važna pri planiranju investicija - omogućava održivo poslovanje i učinkovitu zaštitu okoliša.


LNG terminalu u Omišlju nadaju se i u Dini. Tijekom okruglog stola kojim je završio jučerašnji prvi dan opatijskog susreta plinara, specijalist za razvoj i unapređenje proizvodnih procesa Diokija, Nenad Gaćeša kazao je da bi Dioki takvim smještajem terminala dobio mogućnost da, izdvajanjem etana iz LNG-a, dobije sirovinu za proizvodnju etilena. Osim toga, smještajem dvaju postrojenja jednog uz drugoga omogućilo bi se da, s jedne strane Dina počne koristiti prirodni plin kao glavno gorivo, a s druge da razmjenom toplinske energije doprinesu energetskoj učinkovitosti i očuvanju okoliša.

 

 

Pravila diktira tržište

Uvjeti nabave LNG-a, upozorili su stručnjaci, regulirani su dugoročnim ugovorima, kako za isporuku plina tako i za tankere. Na to je na neki način upozorio i Mertl kada je kazao da su u Adria LNG-u svjesni da je izbor lokacije za terminal za hrvatsku Vladu zahtjevna i delikatna odluka, ali da pravila diktira tržište i da svatko tko u ovome trenutku stane na kočnicu, može zaustaviti i cijeli projekt.

 

 

IDS odustao od Raše

 

Saborski zastupnici iz Istre nisu jučer željeli spekulirati o tome gdje će se graditi LNG terminal, iako se odluka o izboru između raškog zaljeva i Omišlja očekuje u najskorije vrijeme. Stručna studija o izboru najboljeg mjesta za terminal prirodnog ukapljenog plina poznata je, trenutačno, samo odabranom krugu političara, no u kuloarima se može čuti da se u njoj preporučuje omišaljska luka.

 


U saborskim kuloarima može se čuti i da je IDS odustao od borbe za LNG terminal u Raši. »Poslije katastrofe s Rockwoolom, ne treba nam još jedna potencijalna ekološka bomba«, rekao nam je sugovornik iz te stranke koji je želio ostati anoniman.


Smatra se da godinu dana pred lokalne izbore nije dobar termin za odluku o tako krupnim infrastrukturnim zahvatima, koji Istri, kažu upućeni, i nisu prijeko potrebni.


Ipak, ne dobije li Istra LNG terminal, mogla bi, od Vlade, dobiti nekakav drugi »poklon«. Naime, u Banskim dvorima se čuje da se priprema sjednica Vlade u Istri, koja će se najvjerojatnije održati u Puli. Na takvim sjednicama obično se donesu i važne odluke za razvoj regije koja ugošćuje premijera Ivu Sanadera i njegove ministre.

D. GRAKALIĆ

 

 

Foto: Nenad Gaćeša iz Diokija prezentira prednosti LNG terminala u Omišlju