Održano predavanje dr. Slavka Sakomana

Održano predavanje dr. Slavka Sakomana

11.12.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

U sklopu obilježavanja  Mjeseca borbe protiv ovisnosti poznati stručnjak s dugogodišnjim iskustvom u radu s problemima ovisnosti i prevencije ovisnosti posebno u radu s mladima, prof.dr.sc.Slavko Sakoman proteklog je tjedna održao edukativne tribine i predavanja za učenike, nastavnike i roditelje. Tribine i predavanja su održana u prostorijama Srednje škole Mate Blažine te Gradske knjižnice Labin.

Prof.dr.sc. Slavko Sakoman svojim je ogromnim znanjem i iskustvom, zanimljivošću izlaganja govorio o važnosti obiteljskog odgoja, odnosa izmedu učitelja i djeteta, roditelja i djeteta, čime se stječe povjerenje što je i najbolja prevencija ovisnosti i neprihvatljivih ponašanja. Naglašavao je potrebu shvaćanja različitosti djece i situacija u kojima odrastaju. Kroz otvorene razgovore učenici su komentirali svoja ponašanja u situacijama kada bi im se ponudilo neko sredstvo ovisnosti.

Svojim iskustvom te izvanrednim predavanjima prof.dr.sc. Slavko Sakoman dao je važan doprinos našem zajedničkom ulaganju u zdravo odrastanje mladih.

Mjesec borbe protiv ovisnosti obilježava se od 15. studenog do 15. prosinca. Svake godine u navedenom razdoblju obilježavanje se provodi s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti, te se time nastoji potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti poduzimanjem zajedničkih aktivnosti.

Organizator predavanja i edukativnih tribina je Labin Zdravi grad zajedno sa osnovnim školama Matije Vlačića i „Ivo Lola Ribar“ i Srednjom školom Mate Blažine koji nastavljaju sa ulaganjima u prevenciju ovisnosti među djecom i mladima.

ovisnost mjesec borbe protiv ovisnosti slavko sakoman predavanje