Održano poučno predavanje dr. sc. Vesne Bosanac o prehrani mladih sportaša

Održano poučno predavanje dr. sc. Vesne Bosanac o prehrani mladih sportaša

16.3.2023. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

U organizaciji Gradske knjižnice Labin jučer je u polivalentnoj dvorani Knjižnice dr. sc. Vesna Bosanac, nutricionistkinja i specijalistica prehrane sportaša, održala zanimljivo i edukativno predavanje o prehrani mladih sportaša. Mnogobrojni posjetitelji, roditelji, treneri, sportaši, s velikim su zanimanjem poslušali na koji način pomoći djeci oko prehrane i što je uopće zdrava i uravnotežena prehrana za djecu. Bilo je govora o različitim skupinama namirnica, broju i rasporedu obroka tijekom dana, kao i o konkretnim prijedlozima za kvalitetne obroke mladih sportaša, a sve s ciljem postizanja vrhunskih sportskih rezultata i očuvanja zdravlja djece.


Uz večernje predavanje, doktorica Vesna Bosanac istoga je dana, u jutarnjim satima, održala u Dječjem odjelu i dvije radionice o prehrani učenicima trećih razreda Osnovne škole Matije Vlačića pa su i djeca dobila niz korisnih savjeta kako se zdravo hraniti, a da im bude zanimljivije, sastavljali su i malu piramidu pravilne prehrane.

Zahvaljujemo doktorici Bosanac na nesebičnom dijeljenju znanja, entuzijazmu i korisnim savjetima, a više o njezinu radu možete pronaći na web stranici www.prehranasportasa.com

Fotografijesport vesna bosanac prehrana predavanje