Održano općinsko natjecanje "Lidrano"

Održano općinsko natjecanje "Lidrano"

7.2.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Kultura

Labin-Na Lidranu, održan u OŠ Ive Lole Ribara u Labinu, na kojem su sudjelovali učenici osnovnih i srednje škole Labinšćine, prijavljeno je 40-ak radova. Od osnovaca literata prednjačili su učenici škole domaćina. Iz te škole na županijsko će natjecanje u Pulu početkom ožujka otići Ilarija Milevoj, Kristijan Golja, Elena Zahtila, Šejla Trumić i Karla Tavić. Tina Družeta je učenica iz druge labinske osnovne škole, iz Nedešćine su Josip Lizzul, Katarina Franković i Nensi Licul, a rašku Osnovnu školu Ivana Batelića predstavlja Eva Burić.


Mladih pjesnika je bilo manje, a u Pulu će Ivana Tončić, učenica OŠ Vladimira Nazora iz Potpićna, i Romana Kuharić iz labinske škole Ive Lole Ribara.
Nikol Katičić i Ana Vickić iz potpićanske osnovne škole pokazale su najviše umijeća u dramsko-scenskoj igri.


U toj kategoriji natjecanja među srednjoškolcima vizu za županijsku završnicu Lidrana dobila je Romi Belanić, a iz Srednje škole Mate Blažine recitatorica Leona Stemberger. Ista srednjoškolka istakla se i među mladim literatima, a u natjecanju znalaca materinjeg jezika društvo će joj praviti kolegice Kristina Batelić, Ana Licul i Karla Kravanja.
Odluku o najboljim radovima donijelo je povjerenstvo u kojem su bile Gordana Milevoj, Branka Komljenović-Klapčić, Dijana Muškardin, Elide Stemberga i Tanja Škopac.


Mentorice učenika bile su Vesna Brenčić, Mirela Lepeš, Suzana Cvijić-Jeremić, Jangela Sušac-Budimir, Hasnija Karlović, Vesna Atanasković, Nada Peršić i Mariza Miletić (među osnovcima) te srednjoškolske profesorice Mirjana Cvijin i Veljka Milevoj-Blečić.

Lidrano 2008 Labin općinsko natjecanje mentori komisija